Zondag 3e klasse C

Weesp verslaat Olympia Haarlem en grijpt titel

Vandaag zou de beslissing vallen in de zondag 3e klasse C. Bloemendaal en Weesp streden om het kampioenschap en Olympia Haarlem kon hier een beslissende rol in spelen. Daarnaast had de ploeg nog kans op het winnen van de derde periodetitel. Uiteindelijk trok Weesp vandaag aan het langste eind door de Haarlemmers met 3-1 te verslaan. Bloemendaal verloor op bezoek bij Arsenal waardoor Weesp de champagne kon ontkurken.

Iedereen wist wat er op het spel stond tijdens de wedstrijd op het Sportpark Nol Houtkamp. Dit zou wel eens het spektakelstuk van de dag kunnen worden. Al in de zevende minuut was er een aardige kans voor Marcin Kmiecik van Weesp, maar hij kon de score nog niet openen. Tien minuten later kreeg Bart Tijnagel de bal mooi over de grond aangegeven en kan hij de actie inzetten richting het doel van Monne van Egmond. De goalie van Olympia Haarlem kwam goed uit zijn doel en wist de kans onschadelijk te maken.

Olympia - Weesp - Voetbal in Haarlem
Weesp viert de titel op het veld van Olympia Haarlem.

De openingsfase leek voor Weesp, maar het was wel Olympia Haarlem dat het betere voetbal liet zien. In de achterhoede werd er een aantal keer uitstekend onder de druk uit gevoetbald. Er werden door beide teams niet veel kansen gecreëerd. In de 37e minuut volgde een voorzet vanaf de rechterkant, waarna Marcin Kmiecik voor zijn man kon komen en de bal op zijn hoofd kon laten vallen. Weesp kwam hierdoor op 0-1 voorsprong.

Op slag van rust vond er aparte situatie plaats in de ogen van vele toeschouwers. Oseanu Doorn werd in het strafschopgebied geraakt door Olympia-doelman Van Egmond, maar de bal belandde wel voor de voeten van een medespeler. De Weespenaar leek te scoren, maar voor de bal het net raakte floot scheidsrechter Helgering voor een overtreding en kende Weesp een strafschop toe. Wouter Spanjerberg mocht van elf meter aanleggen voor de 0-2, echter schoot hij de bal op de paal.

In de tweede helft was het voetbal van een minder hoog niveau dan in de eerste helft. Passes kwamen vaak niet aan en de lange bal werd teveel gebruikt. In de openingsfase van de tweede helft kreeg Weesp opnieuw een strafschop. Dit keer ging Ramon Westland achter de bal staan en hij faalde niet: 0-2.

De spelers konden zich langzamerhand druk gaan maken om de tussenstand van Bloemendaal. Er werd dan ook regelmatig gevraagd hoe de stand bij de concurrentie was. De thuisploeg kon nog wel iets terug doen. In de tiende minuut van de tweede helft maakte Steve Olfers de 1-2. Hij benutte een kans van dichtbij uit een rebound. Na een half uur spelen in de tweede helft maakte Atif Harraou een fout, waardoor de bal voor de voeten kwam van Rick van der Burg. De speler van Weesp kon doorlopen richting het doel van Olympia Haarlem en zo weer een gat slaan van twee doelpunten.

Olympia Haarlem kreeg nog een kans op een treffer, maar Mo Yahyaoui schoot de bal voorlangs. Toen de ploeg van Jeroen de Vries even later ook nog met tien man kwam te staan was het gedaan met de wedstrijd. Het was wachten op het laatste fluitsignaal bij Arsenal – Bloemendaal.

Na de wedstrijd bleven de spelers van Weesp op het veld staan om samen te wachten op de beslissende woorden. Via de telefoon kwamen deze, nadat er redelijk wat tijd bij Bloemendaal was bijgetrokken. Weesp is kampioen in de derde klasse C. Voor Olympia Haarlem zit het seizoen erop.

De stand en alle uitslagen van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.