Tweede Divisie

Weer één punt voor Koninklijke HFC

Koninklijke HFC heeft voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. Groot verschil met de vorige drie remises; de ploeg van Gertjan Tamerus kon nu wel leven met de puntendeling. Tegenstander HHC Hardenberg begon sterk, maar na een kwartier spelen grepen de Haarlemmers het initiatief.

De twee voetballende ploegen maakten er een bijzonder boeiende eerste helft van. De bezoekers startten goed en kwamen al snel op voorsprong. Een lange bal van Koos Werkman werd behendig aangenomen door Hemmink. Hij prikte de bal voorbij HFC-doelman Tom Boks: 0-1. Na de stormachtige openingsfase kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Floris van der Linden werd in stelling gebracht en met zijn hoofd zette hij de stand weer gelijk.

Diezelfde Van der Linden kreeg daarna de kans op de 2-1, maar zijn inzet van elf meter – Robin Eindhoven werd gevloerd, waarna scheidsrechter De Winter naar de stip wees – werd gestopt door doelman Nijland. In de eerste tegenaanval was het weer raak voor de bezoekers. Rick Hemmink schoot bekeken de bal in de verre hoek binnen. Was het daarmee gedaan voor de eerste helft? Nee, want Wessel Boer bepaalde de ruststand op 2-2 door een rebound binnen te werken.

In de tweede helft leek Koninklijke HFC voor het eerst op voorsprong te komen, maar een treffer van de prima spelende Robin Eindhoven werd afgekeurd omdat hij zich in buitenspelpositie bevond. Daarna kregen de Haarlemmers nog een aantal mogelijkheden, maar een scrimmage verdween naast het doel over de achterlijn en een hard schot van Eindhoven miste precisie. Aan de andere kant moest Tom Boks nog handelend optreden bij een inzet van Rick Hemmink.

“Ik denk dat dit best wel een hele behoorlijke wedstrijd was van beide ploegen. Er had misschien wel meer in gezeten, zeker omdat we nog een penalty kregen, maar van de vier gelijke spelen is dit degene waar ik het best mee kan leven,” zei Gertjan Tamerus na afloop tegen de camera van FOX Sports. Zijn elftal zakt naar de zevende plaats.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.