Zaterdag 4e klasse C

‘We worden kampioen’

,,Ik ga het gewoon zeggen, we worden kampioen.’’ Viervoudig doelpuntenmaker Donny Klok had er alle vertrouwen in na afloop van de wedstrijd van zijn VSV tegen Overbos. ,,Níet als we zo spelen als in de eerste helft’’, was zijn trainer Paul Meinders realistisch. Beide hadden een punt. Voor rust had VSV het knap moeilijk tegen de Hoofddorpers, in de tweede helft liet VSV zien echt wel een kampioenskandidaat te zijn in de vierde klasse C. Door louter mooie doelpunten werd het 8-1 in Velserbroek.

Erik van Manen, de trainer van Overbos, staat voor een uitdaging. Na de degradatie van afgelopen seizoen moet hij met een heel nieuw team aan het werk om de ploeg weer op niveau te brengen. ,,We geven onszelf twee jaar om weer een rol van betekenis te gaan spelen.’’ Dat moet Van Manen doen met veel jeugd, met spelers uit het tweede van vorig jaar en enkele trouwe ‘soldaten’ die de derde klasse nog gewend waren. De eerste twee wedstrijden dit seizoen leverden nederlagen op en ook tegen VSV was het klasseverschil duidelijk.

Al bleef Overbos voor rust knap op de been. VSV kwam er maar niet doorheen en creëerde nauwelijks kansen. De bezoekers werden zelf ook een paar keer gevaarlijk, maar doelpunten leverde dat niet op. Heel best was het allemaal dus niet tot Donny Klok, vlak voor rust, een vrije trap prachtig de linkerbovenhoek in krulde. Overbos-keeper Maurice Brouwer was kansloos.

Na rust leek het al snel gespeeld. Wesley van der Wal zette binnen tien minuten met twee heerlijke doelpunten VSV op een comfortabele 3-0 voorsprong en Overbos leek klaar voor de sloop. Die werd nog even uitgesteld toen VSV-doelman Mario Veldt een handigheidje uitprobeerde in het eigen strafschopgebied en de bal na een opwippertje in de handen nam. De scheidsrechter gaf Overbos een vrije trap in het zestienmetergebied die door Darrel Kruier onberispelijk werd binnengeschoten. Even later kreeg VSV een penalty. Raymond Barends ramde ‘m op de lat, zodat Overbos ontsnapte.

Maar dat bleek uitstel van executie. Vijf minuten later passeerde Klok de Overbos-keeper voor een knappe 4-1 en twee minuten later ramde hij nog mooier de 5-1 tegen de touwen. Vlak voor tijd promoveerde Max Hummel een strakke corner (weer van Klok) knap tot 6-1, waarna opnieuw Klok de 7-1 binnenschoot. En om het Velserbroekse feest compleet te maken mocht Jorian Faasen de 8-1 maken, waarmee de vernedering voor Overbos compleet was. Bij VSV is door de tweede zege van het seizoen (doelsaldo 17 om 1) de sfeer uitstekend, Overbos heeft op basis van deze wedstrijd de komende twee jaar nog hard nodig.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Marcel Akerboom