Zondag 4e klasse D

Waterloo drukt Terrasvogels dieper in problemen

In de zondag vierde klasse D is het onderop de ranglijst erg spannend. Zes clubs hebben grote moeite met punten verzamelen. Twee van deze clubs – Terrasvogels en Waterloo – ontmoetten elkaar deze speelronde in Santpoort. Het werd geen best duel, maar wel een vol strijd, beleving en gezonde rivaliteit.

In onze voorbeschouwing zeiden beide trainers het al. Het zou een duel worden vol fysieke strijd. De ploegen van Terrasvogels-trainer Cees Nuijens en Waterloo-trainer Bert van Duijvenbode hebben dringend behoefte aan punten en wat is er dan meer gewenst dan een overwinning op een directe concurrent.

Op een nat maar prima bespeelbaar veld op Sportpark de Elta waren de teams in de beginfase zoekende. In de tweede minuut raakte Thom Specht namens de thuisclub wel de paal en kreeg Mike van Eck een grote kans aan de overkant, maar daarna was het aftasten. Er werd weinig gevoetbald en met regelmaat werd de bal zonder plan naar voren geschoten. De angst op de eerste tegentreffer was zichtbaar. Waterloo probeerde wel, maar het zag er bij Terrasvogels vaak ondoordacht uit. De ploeg mist automatismen en vastigheden en dat begint de ploeg lelijk op te breken.

De eerste helft was het duel in evenwicht. Drie corners met hachelijke situaties voor het doel van doelman Van Geldorp werden niet beloond door Terrasvogels. Even later raakte Van Eck de paal van de thuisploeg. Na een half uur spelen brak Kevin van Leeuwen de wedstrijd open. Met een hard schot over de grond verschalkte hij Freek van Beelen. De Terrasvogels-doelman stond onder de lat, omdat eerste keeper Jeroen Stoop afwezig was. Stephan Clarenburg schoot kort voor rust de 1-1 binnen. Een kiezelharde vrije trap vloog via de onderkant van de lat binnen.

Terrasvogels en Waterloo zouden geen baat hebben bij een gelijkspel. Iets wat de tweede helft goed was doorgedrongen bij Waterloo. De ploeg greep Terrasvogels bij de keel en bepaalde het spel. Scheidsrechter Poot floot een uitstekend duel. De leidsman duldde geen commentaar en dat wierp zijn vruchten af. Het werd een hard, maar fair duel.

Terrasvogels - Waterloo - Voetbal in Haarlem
Kevin van Leeuwen (10) was de grote man aan Waterloo-kant.

Kevin van Leeuwen greep de tweede helft de hoofdrol. Met een fraaie actie scoorde de ‘nummer 10’ na tien minuten spelen de 1-2. Dat hij het duel vlak voor het einde met zijn derde treffer in het slot gooide was een beloning voor hem en voor zijn ploeg. Waterloo kwam als team voor de dag, waar het bij de thuisclub regelmatig als los zand oogde. “We hebben eindelijk weer een beetje voetbal laten zien,” zei Van Leeuwen na afloop. “Als collectief hebben we deze zes-punten-wedstrijd gewonnen.”

Op de tribune gonsde gister het bericht dat Michael Kentrop weer aansluit bij de selectie van Cees Nuijens. Kentrop was vorig seizoen een van de betere spelers en het zou een welkome toevoeging zijn voor de club uit Santpoort. Door de nederlaag staat Terrasvogels immers al vijf punten achter op een rechtstreeks veilige plek aan het einde van het seizoen. Waterloo kan door de overwinning weer voorzichtig omhoog kijken en staat negende.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.