MidWest Cup

VVH verzekerd zich van volgende ronde MidWest Cup

Woensdagavond stond de wedstrijd VVH – DSK op het programma in poule A. Beide teams hadden de drie punten hard nodig om in leven te blijven in de MidWest Cup. VVH hield de punten in Velserbroek door DSK met 4-2 te verslaan.

Met name in de eerste helft waren er veel kansen over en weer. De eerste tien minuten leek VVH een makkelijke avond te gaan krijgen. Jordi Hurkmans opende de score voor VVH. Hierna begon DSK beetje bij beetje meer grip te krijgen op de wedstrijd. Zo kreeg de ploeg een grote kans op de gelijkmaker uit een vrije schop maar twee man die helemaal vrij werden gelaten vlak voor het doel van Van der Giezen kregen de bal niet tegen de touwen.

VVH leek op rozen te zitten nadat de DSK-doelman misgreep en Henk Swier klaar stond om de 2-0 binnen te werken. Maar niets was minder waar. DSK had slechts twee minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Twee identieke doelpunten van Jan Koekenbier. Een voorzet vanaf de linkerkant kon door Koekenbier subtiel binnen gewerkt worden door goed voor zijn man te komen en de bal met een lichte aanraking over Van der Giezen te plaatsen, 2-2.

Toch ging VVH met een voorsprong richting de thee. Een goed laag schot van Jeffrey Kors in de korte hoek zorgde voor deze voorsprong. In het tweede bedrijf konden beide ploegen het publiek niet meer echt vermaken. De duels werden harder en dat kwam het spel niet ten goede. Een simpele pass over vijf meter was veelal teveel gevraagd. De ingevallen Dion Esajas zette de eindstand nog wel op 4-2 voor VVH. De ploeg van Ronald vader pakte hiermee de koppositie in poule A en verzekerde zich de volgende ronde in het toernooi.

Met nog twee wedstrijden te gaan waarbij zowel Hoofddorp als VVH nog tegen HYS moeten aantreden kan het voor VVH niet meer mis gaan. HYS heeft nog geen enkel punt, Hoofddorp en DSK 3 punten, VVH 6.