Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek zakt tegen concurrent Diemen door het ijs

Na een lange winterstop kwam Diemen op bezoek bij de club aan de rand van Haarlem. VVH Velserbroek kende een wisselende voorbereiding, maar trok vol goede moed ter strijde tegen de club die op de laatste plaats stond. Coach Marcel Looij had de mannen terdege voorbereid op het belang van deze wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut was het Diemen dat de klok sloeg. De bezoekers leverde veel strijd en maakte het VVH onmogelijk om te voetballen. Vooral de rechtsbuiten, Dwight Owusu, was een plaag voor de verdedigers van de rood-wit-blauwen. De Diemer-storm raasde maar voort en in de achtste minuut trok Jur Swier een aanvaller op onreglementaire naar beneden. De debuterende scheidsrechter Van Lagen kon niet anders dan Swier de gele kaart tonen.

Het kon ook niet anders dat de rechtsbuiten van Diemen aan de basis stond van de 0-1. Na een rush waarbij linksback Zuidema het nakijken had, trok de rappe aanvaller de bal voor. Clubtopscorer Marco Moelee knikte de bal in de tiende minuut achter doelman Van den Boogaard. Diemen bleef gevaarlijker en in de vierentwintigste minuut verdubbelde diezelfde Moelee de voorsprong.

De Haarlemmers hadden geen antwoord op de snelle aanvallers van Diemen en bleven op pupillen-niveau verdedigen. Dit resulteerde in de 3-0 voorsprong voor de Diemenaren. De goed spelende Owusu beloonde zijn optreden met een doelpunt op het halve uur. Coach Marcel Looij zag het met lede ogen aan en besloot een dubbele wissel toe te passen. Zuidema en Luhulima verlieten nog in de eerste helft het veld. Voor hun kwamen Rik Bakker en Robin Zeeuw in de plaats.

De tweede helft kwam VVH beter uit de kleedkamer. Coach Looij had zijn mannen op scherp gezet en dat bracht gelijk resultaat. In de vijftigste minuut bracht Jeffrey Kors, na goed doorgaan van Jordy Hurkmans, de stand terug tot 1-3. Diemen zag de bui al hangen en bereidde zich voor op een offensief van de thuisploeg. Helaas bleef deze grotendeels uit. VVH wilde wel, maar kon niet. Het hield helemaal op toen de gasten de 1-4 lieten aantekenen in het boekje van de scheidsrechter. Hurkmans kreeg nog een gele kaart van de leidsman.

VVH Velserbroek bewees zich zelf een slechte dienst door deze wedstrijd te verliezen. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Looij bezet nu de laatste plaats en ziet concurrent Diemen een gat slaan van 3 punten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Paul Cramer