Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek weet weer wat winnen is

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de voetballers uit Haarlem-Noord dat alleen de winst telde. Het bezoekende Fortius was geen direct gevaar, maar bij winst van de bezoekers kon VVH wel in de problemen komen. Omdat hoofdtrainer Marcel Faber voor zaken in het buitenland zat, nam Ger Boeske de taken over.

De bedoeling van VVH werd aan het begin van de wedstrijd al snel duidelijk. Er werd in een hoog tempo gespeeld en Fortius had daar geen antwoord op. Al in de vijfde minuut kon VVH op de zo begeerde voorsprong komen. Op een voorzet van Mark van der Werff kwam spits Jeffrey Kors ettelijke centimeters te kort. De thuisploeg bleef aanvallen en kreeg loon naar werken. In de negentiende minuut zette Jordi Hurkmans de tricolores op 1-0. Fortius kon daar weinig tegenover zetten. De sterke spits uit Amsterdam werd goed in bedwang gehouden door het trio Riebeek, Rietdijk en Rombouts. Halverwege de eerste helft kon de goed gevulde bank van VVH wederom juichen. Een wonderschoon doelpunt van Mark van der Werff zorgde ervoor dat scheidsrechter Wulf de 2-0 kon optekenen.

VVH - Voetbal in Haarlem
Casper Sintenie in duel tijdens de wedstrijd tegen Fortius. (Foto: Paul Cramer)

In de rust wisselde coach Klijnzoon van Fortius een verdediger voor een aanvallende middenvelder: Chadid ging en Guenaoui kwam. Dit had tot gevolg dat de verdediging van Fortius aan het begin van de tweede helft nog zoekende was en daar werd door de Haarlemmers maximaal van geprofiteerd. Nadat Van der Werff in de direct na de pauze op miraculeuze wijze de bal naast het doel van Fortius wist te werken, kon Jeffrey Kors na een goede actie van Casper Sintenie wel de 3-0 aantekenen.

Het spel werd er door het vele wisselen niet beter op. VVH dat vijfenzeventig minuten sterk had gespeeld, liet de teugels iets vieren. De ruimtes werden groten en de lange bal werd vaker gespeeld. In de tachtigste minuut kreeg Jeffrey Kors een gele kaart. Boeske greep gelijk in en Kors werd gewisseld voor Othman. Fortius sprak de reserves aan en keeper Van den Bogaard hield in deze fase de rood-zwarten van het scoren af. Door een foutje in de verdediging moest de VVH-doelman toch nog de gang naar het net maken. Vijd minuten voor het einde scoorde de ingevallen Coutinho de eretreffer.

Door deze overwinning heeft VVH Velserbroek afstand genomen van de onderste plekken. De vierde plaats (34 punten) staat op zes punten van de nacompetitie voor degradatie. VVH staat met 33 punten op een achtste plek en vijf punten boven de streep.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.