VVH Velserbroek verslaat buurman Schoten

De derby tussen VVH Velserbroek en Schoten kende twee gezichten. De nieuwe trainer van VVH, Marcel Looij, startte met de nieuwkomers Mario Veld en Sander Loogman. Zijn collega Jasper Ketting deed dit met de nieuwkomers Tom Jacob en Sam Ras. De thuisclub trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 3-1.

Vanaf de aftrap zetten de bezoekers VVH Velserbroek onder druk en kregen zij diversen mogelijkheden om de score te openen. Robbert Bolwijn kreeg de grootste kans, maar toen hij alleen op keeper Mario Veld afging werd hij vlak voor het strafschopgebied neergehaald. Scheidsrechter Lampers gaf daarvoor aan de VVH-speler een gele kaart waar rood op zijn plaats was geweest. De vrije trap van Tom Jacob was geen enkel probleem voor Mario Veld.

Na een half uur kwam de thuisploeg onder de druk uit en deelde wat plaagstootjes uit. In de voorlaatste minuut van de eerste helft kwamen zij op voorsprong. Uit een counter scoorde Jeffrey Kors de openingstreffer: 1-0.

vvh-schoten-voetbal-in-haarlem
VVH versloeg buurman Schoten. (Foto: Loes Passchier)

De tweede helft begonnen beide teams ongewijzigd, maar de thuisploeg zetten nu Schoten onder druk en maakten het ze erg lastig. Schoten speelde onsamenhangend en trainer Jasper Ketting van Schoten probeerde zijn team tot beter voetbal te coachen maar dat was vergeefse moeite.

Hij wisselde tussen de 60ste en 75ste minuut Dylan Speelman, Sven Bonhof en Sam Ras voor Mevlut Gunturk, Aron Apetz en Alpay Kilick. De laatste stond nog geen vijf minuten in het veld en kon na 2 gele kaarten gaan douchen. Tom Jacob werd naar de spits gedirigeerd maar enig effect bleef uit. Sterker nog, een cadeautje van de Schoten-verdediging betekende de 2-0 van Jordi Hurkmans.

De onmacht straalde van Schoten af en na wederom een blunder in de verdediging scoorde Jordi Hurkmans zijn tweede doelpunt van vandaag, 3-0. Schoten begon zich af te reageren op scheidsrechter Lampers, maar hij had aan de onmacht part nog deel.

Marcel Looij wisselde een paar minuten voor tijd Danny Zeeuw nog voor Stefan Scholts waarna Lennaert Stuur de 3-1 mocht aantekenen. VVH was voetballend slimmer en speelde met meer voetbalgogme dan Schoten. De trainer glom na afloop van oor tot oor. Jasper Ketting heeft nog het nodige werk te doen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma vind je op onze klassenpagina.