Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek neemt drie punten mee uit Amsterdam-Oost

VVH Velserbroek heeft goede zaken gedaan en lijkt voorlopig af te zijn van degradatiezorgen. De ploeg van trainer Jeroen de Vries versloeg concurrent Real Sranang en heeft daarmee de aansluiting met de middenmoot weer gevonden. Uitblinker aan de kant van de Haarlemmers was Jeffrey Kors. De spits keerde terug na een schorsing en nam de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening: 0-3.

Om half drie werd er afgetrapt en de intenties van de bezoekers uit Haarlem-Noord werden gelijk duidelijk. Er moest gewonnen worden. Binnen vijf minuten had VVH Velserbroek al twee dotten van kansen gehad. De thuisclub kon daar maar weinig tegenover stellen. Onder aanvoering van Sander Loogman en Mark van der Werff werd Real Sranang vastgezet op eigen helft.

Toch was het Real Sranang dat op voorsprong kon komen. Een spaarzame aanval werd goed onderbroken door verdediger Riebeek. De strakke blocktackle werd door de scheidsrechter beoordeeld als een verdedigende actie waarbij er lichamelijk contact was en legde de bal in de elfde minuut op de stip. Keeper Marco van den Bogaard keerde dit seizoen al eerder een pingel en wilde hij dit nog eens dunnetjes over doen. De snoeihard ingeschoten strafschop werd op magistrale wijze gestopt door Van den Bogaard.

In de daarop volgende tegenaanval werd dit keer Sander Loogman in het strafschopgebied gevloerd en wederom kon scheidsrechter Van Damme naar de stip wijzen. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Jeffrey Kors: 0-1. Binnen 12 minuten twee strafschoppen en een handvol doelkansen. De in grote getale opgekomen toeschouwers gingen er eens goed voor zitten.

Halverwege de eerste helft werd Kors onreglementair gestopt door een speler van Real Sranang. De bal die op rand zestien lag was een prooi voor de goed spelende Niels Vlaming. Helaas voor Vlaming ranselde de keeper van Real Sranang de bal uit de rechter onderhoek. Op een half uur spelen kwamen de bezoekers op de zo gewenste 0-2. Vanuit een hoekschop kopte Jeffrey Kors de bal onhoudbaar voor de doelman in het netje.

Het tweede bedrijf was nog maar een paar minuten oud of VVH Velserbroek tilde de stand naar 0-3. Een goed genomen vrije trap van Van der Werff kwam in het strafschopgebied bij Kors terecht, die door middel van een overtreding werd gestuit. De strafschop was een kolfje naar de hand van Kors, waarmee zijn derde in het boekje van scheidsrechter Van Damme werd geschreven.

VVH Velserbroek bleef de aanval zoeken en wilde meer. Ook de Amsterdammers bleven de aanval zoeken, maar de thuisclub kon deze middag geen vuist maken. De tricolores speelde de wedstrijd professioneel uit en wanneer de voorwaartsen van VVH het vizier iets scherper hadden gehad, had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan: Paul Cramer