Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek kan DCG geen pijn doen

Op het zonovergoten Sportpark Van het Aart werd het voor de aanwezige toeschouwers al snel duidelijk. Hier speelde een grote titelkandidaat van de zondag derde klasse C tegen de club uit Haarlem-Noord.

Al in de vijfde minuut konden de meegereisde toeschouwers uit Amsterdam Osdorp de handen opsteken, want hun club was op een 0-1 voorsprong gekomen. Toch was de eerste kleine kans voor de thuisclub. De behendige Mark van der Werff werd weggestuurd, maar kon zijn actie geen goede afronding meegeven. In de tegenstoot scoorde DCG na weifelend optreden van het centrale duo en zo stond er na vijf minuten al 0-1 op het scorebord.

Ondanks deze domper probeerde VVH wel te voetballen. Vanuit een gesloten blok probeerden de mannen van coach Jeroen de Vries een gaatje in de verdediging van DCG te vinden. De 0-2 kwam daarom ook hard aan bij de tricolores. Na elf minuten voetbal waren de aanvallers van DCG de verdedigers van VVH weer te snel af en in de counter konden de rappe aanvallers de score bijtekenen in het boekje van scheidsrechter Speerstra. Beide doelpunten kwamen op naam van Anouar Boussatta.

VVH rechte de rug en schoot in de twintigste minuut de aansluitingstreffer binnen. Helaas voor alles wat VVH lief is, stond de assistent scheidsrechter met de vlag omhoog en zijn signaal werd overgenomen door de scheidsrechter. Nadat Loogman geel had gekregen, moest aanvoerder Mark Krol het veld verlaten. Zijn vervanger Koen Vlaming moest samen met Riebeek de verdediging op orde houden. VVH wilde heel graag voetballen en sporadisch lukte dat ook. Helaas waren de bezoekers te sterk deze dag. Individueel sterk en als één team wisten zij het spel van VVH te ontregelen en de wedstrijd te controleren.

Na de thee kreeg wederom VVH de eerste kans en leek het tij te keren. De wedstrijd werd echter in de zevenenvijftigste minuut op slot gegooid toen een hoekschop op het hoofd van Cihan Kambur terecht kwam en hij de 0-3 liet aantekenen. VVH bleef dapper strijden tegen de overmacht. Op een half uur voor het einde schoot Luhulima de bal nipt voorlangs. Ook de vrije trappen leverden de rood-wit-blauwen niets op.

DCG ontsnapte nog aan een rode kaart toen de scheidsrechter een natrappende beweging afdeed met een gele kaart. Dit was eigenlijk het enige smetje op de zeer sportieve wedstrijd. Angelo Luhulima en Danny Zeeuw werden door coach De Vries naar de kant gehaald en Robin Zeeuw en Patrick Uijtendaal maakten hun opwachting voor de laatste deel van de wedstrijd. Het leverde niet het gewenste resultaat op. Het slotakkoord was voor spits Jeffrey Kors die een aantal minuten voor tijd de bal tegen de paal wist te schieten. De neutrale supporter had een leuke wedstrijd gezien en DCG zat steviger in het zadel na de misstappen van de naaste belagers. VVH likte de wonden en treed aankomende zondag aan tegen Diemen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Paul Cramer