Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek haalt doelstelling

Op een zonnig maar winderig Van der Aart Sportpark traden de tricolores uit Haarlem-Noord aan tegen de roemruchte club uit Amsterdam-West DWS. Vooraf waren de mannen van interim-trainer Boeske gewaarschuwd voor deze ploeg. De VVH-ers moesten vanaf de eerste bij de les zijn om de volle drie punten en daarmee handhaving in de derde klasse binnen de hekken van het sportpark te houden.

Dat de boys uit Haarlem-Noord dit ter harte namen kwam gelijk uit de verf. Binnen vier minuten waren er al twee doelkansen te noteren. De tegentreffer in de vijfde minuut van Rio Uhlenbeek kwam dan ook als een mokerslag aan bij de Velserbroekers. Het werd nog erger voor VVH toen Casper Sintenie met een ernstige kwetsuur aan de knie van het veld gedragen werd door de haastig opgetrommelde EHBO’ers. Het ziekenhuisbezoek wees uit dat er nog veel vocht in de knie zat en dat een foto niet gemaakt kon worden.

Hierdoor moest coacht Boeske al in de zevende minuut de jonge Angelo Luhulima aan laten treden. Na een kwartier spelen kreeg VVH loon naar werken toen Van der Werff verwoestend uithaalde en de 1-1 liet aantekenen in het boekje van scheidsrechter Sio. Het bleef in de eerste helft kansen regenen voor VVH, maar het Ajax-syndroom hing als een donkere wolk boven de ploeg. Veel kansen, niet scoren.

VVH - Voetbal in Haarlem
Archieffoto: Cees van Hoogdalem

Werd in de eerste helft nog genoten van het zonnetje, de tweede helft begon in de verwachte regen. Het niveau daalde aan beide kanten. Ook de standen op de andere velden werden angstvallig in de gaten gehouden. DWS, dat sowieso een periode over nam van de latere kampioen, kon bij winst de derde periode op haar CV bijschrijven en bij verlies of gelijkspel van de naaste belagers van VVH was handhaving een feit.

Als een duveltje uit een doosje strafte wederom Rio Uhlenbeek een fout in de verdediging van VVH af en bracht de stand van 1-2 op het bord. Boeske greep in en wisselde de moe gestreden Louis Rombouts voor de fitte Robin Zeeuw. Het gaf VVH weer nieuwe impulsen. Diverse kansen werden helaas niet benut. Nadat Randy Rietdijk de bal centimeters voorlangs schoot, was het weer die dekselse Rio Uhlenbeek die een misverstand tussen twee VVH spelers maximaal benutte en de eindstand van 1-3 op het wedstrijdformulier zette.

Boeske zette zijn laatste troef in. Olthoff werd gewisseld voor Zuidema. VVH ging met drie man achterop spelen en de extra middenvelder moest de druk DWS opvoeren. De thuisploeg geen vuist meer maken en mede daardoor ging deze wedstrijd de boeken in als de wedstrijd van de gemiste kansen.

Door het verlies van Ouderkerk, bleef VVH Velserbroek boven de streep van de nacompetitie staan en is de doelstelling die aan het begin van de competitie werd uitgesproken gehaald. VVH eindigt het seizoen op de elfde plek en hoeft niet opnieuw deel te nemen aan de nacompetitie.

Alle uitslagen en de eindstand van de zondag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.

Eerder deze week werd bekend dat VVH Velserbroek en hoofdtrainer Marcel Faber uit elkaar zijn gegaan. Dat artikel lees je hier.