Districtsbeker

VVH uitgeschakeld voor de KNVB districtsbeker

In het pittoreske Westzaan trad VVH Velserbroek tegen de plaatselijke VV. Trainer Jeroen de Vries had samen met de coach van het tweede Paolo Fabri besloten dat voor deze wedstrijd de spelers die nog weinig speelminuten hadden gemaakt de arena zouden betreden.

VVH reisde af met een elftal van gemiddeld 20,5 jaar, waarbij de 17-jarige Wouter Alta de jongste was en Koen Vlaming (30) de oudste. De eerste helft was duidelijk voor de zondag vierdeklasser, dat van de onwennige Haarlemmers – zes man maakte hun debuut in een officiële KNVB-wedstrijd – veel ruimte en tijd kregen en frank en vrij kon combineren. De ruststrand van 4-0 werd bereikt doordat drie persoonlijke fouten van de debutanten werden afgestraft en daarnaast viel een wonderschone goal.

De tweede helft tapte de rood-wit-blauwe brigade uit een ander vaatje. Robbert van Wijk werd gewisseld voor Aron Huijer, die meer druk naar voren wist te geven. Na zestig minuten was Patrick Uijtendaal moegestreden en werd vervangen door Laurence Kroon. De aanvallende intenties van VVH werden sterker en de thuisclub kwam meer onder druk te staan.

Toch waren de uitvallen van de rood-witten uit Westzaan nog steeds gevaarlijk, maar doelman Pascal de Snoo wist in de tweede helft zijn doel schoon te houden met een paar uitstekende reddingen. De mooiste actie van de tweede helft kwam op naam van Koen Vlaming. De dertiger wist met een fenomenaal afstandsschot van veertig meter de jonge doelman van Westzaan te verschalken. De bal die strak via de onderkant van de lat achter de doellijn uiteenspatte bracht iedereen in vervoering en deed de handen op elkaar klappen.

Wel is VVH Velserbroek door deze tweede nederlaag uitgeschakeld voor de tweede ronde van de KNVB districtsbeker. Wat rest is nog een wedstrijd voor de MidWest Cup tegen VSV (zat) en de laatste wedstrijd in de voorronde van de districtsbeker tegen buurman Onze Gezellen. Beide wedstrijden zijn thuiswedstrijden.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

Verslag en foto: Paul Cramer