Zondag 3e klasse C

VVH neemt drie punten mee uit Amsterdam

De eerste drie punten zijn binnen voor VVH Velserbroek. Na bijna achtennegentig minuten voetbal stond er 1-2 op het scorebord van de honderd-jarige sportvereniging De Meer. De club van Louis van Gaal had voorafgaand een puntentotaal van drie en wilde deze graag verdubbelen.

De eerste helft zag het er inderdaad naar uit dat dit ook ging lukken. Nadat VVH Velserbroek de eerste echte kans van de wedstrijd had via spits Jeffrey Kors, wisten de gastgevers de score te openen. Na een knappe bloktackle van ausputzer Riebeek kreeg De Meer toch de vrije trap toegekend van de overigens zeer goed leidende jonge scheidsrechter Juninck. De scherp aangesneden trap kwam op het hoofd terecht van Jesse Bollen. De snoeiharde kopbal verdween achter de teruggekeerde doelman Van den Bogaard.

De tricolores uit Haarlem-Noord gingen niet bij de pakken neerzitten en bleven opportunistisch de weg naar voren zoeken. Dit resulteerde in een aantal kleine kansjes voor de bezoekers, waarbij de voorzet van Sander Loogman door Kors net geen genoeg kracht meekreeg om de doelman van De Meer te verschalken. De Meer bleef de beter voetballende ploeg. Coach Stan Bijl wil dat zijn ploeg verzorgd voetbal speelt en de lange bal wordt weinig gehanteerd. Het middenveld van VVH kwam door de druk van de thuisploeg niet uit de verf, waardoor de verdediging van de bezoekers veelal de lange bal speelde. Met de stand van 1-0 op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht en werden de Haarlemse koppies weer op scherp gezet.

Het tweede bedrijf was nog geen twee minuten oud of heel De Meer schreeuwde om een strafschop. Scheidsrechter Juninck wees deze van de hand en in de tegenstoot kwam spits Kors aan de bal. Zijn voorzet op Luhulima werd door de doelpuntenmaker van De Meer in eigen doel gewerkt. De stand van 1-1 stond op het bord en VVH was eindelijk van de hatelijke nul af. Er sloop bezieling in de ploeg en VVH ging beter voetballen. Nadat Robin Zeeuw geel had gekregen en De Meer had gewisseld, kreeg Loogman de kans op de voorsprong. In een vlaag van besluiteloosheid, verspeelde hij de bal.

De Meer was ook in de tweede helft gevaarlijk bij dode spelmomenten. Gevaarlijke corners werden goed verwerkt door de uitstekend keepende Van den Bogaard. In de zeventigste minuut kwam VVH dan wel op voorsprong. Een slecht verwerkte bal door doelman Te Groen van De Meer werd in de scrimmage door Angelo Luhulima ingeschoten. Doelman Te Groen blesseerde zich daarbij aan de schouder. Hij probeerde nog wel verder te spelen, maar moest zich toch laten wisselen. Speler Louis Achterbergh verving hem.

Ook VVH-aanvoerder Krol verliet voortijdig het veld. De fistel speelde hem toch weer parten. Niels Vlaming schoof een linie naar achteren en Laurence Kroon kwam op het middenveld te spelen. Met kunst- en vliegwerk bleef VVH op de been. De Meer pompte de laatste tien minuten van de wedstrijd alle ballen in de zestien meter van de rood-wit-blauwe brigade die ondanks hachelijke momenten voor het doel toch rustig bleef en de ballen weer net zo hard terugschoot naar waar ze vandaan kwamen.

Na een aantal blessurebehandelingen stopte de klok van de scheidsrechter op achtennegentig minuten en kwam VVH eindelijk van de gehate laatste plaats af. Met bloed, zweet en tranen waren deze drie punten verdiend.

Alle uitsagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Paul Cramer