VVH en DSS openen Dames MidWest Cup

De kop is eraf! In 2020-2021 organiseren voor het eerst in de geschiedenis van de MidWest Cup een vrouwen editie. Al jaren wordt er meer aandacht gevraagd voor het vrouwenvoetbal in Nederland. Met deze editie van de MidWest Cup hopen wij voor de regio Haarlem en omgeving deze aandacht te creëren.

Maar liefst 14 ploegen hebben zich ingeschreven voor de Cup. De teams zijn verdeeld over 3 poules waarvan 8 teams door gaan naar de knock-out fase. VVH en DSS gaven het startsein voor het toernooi.

Geen makkelijke klus voor de dames uit Velserbroek. Zelf komen zij uit in de vijfde klasse en namen het op tegen een tweede team van DSS. Het eerste team is ingedeeld in poule A die het hierin opnemen tegen andere hoger geplaatste ploegen. Het team wat op bezoek ging bij VVH speelt twee klasses hoger dan de tricolore.

De eerste helft gaf VVH aardig wat tegengas en liet bij vlagen ook goeie acties zien. DSS had veelal moeite met de buitenspelval van de thuisploeg. Na een kleine tien minuten kreeg Sarah El-Bestawi de bal randje buitenspel mee in de loop en kon zo de bezoeksters op voorsprong zetten. De kansen aan de kant van VVH waren van de voet van Samirah Velthoven. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied kwam recht in de handen van de doelvrouw. De grootste kans kwam voort uit een fout achterin bij DSS in de aanname. Samirah Velthoven was scherp en kon de bal net voor de sluitpost meenemen, de inzet ging echter voorlangs. Bij de tweede paal was daar nog Tessa van Tiel maar ook zij had het vizier niet op scherp.

Voor rust werd het nog 0-2 voor DSS. Doelvrouw Veronique Ooteman gooide te hard in op Chantal Loogman waardoor vlak voor het eigen strafschopgebied balverlies werd geleden. De voorzet kon teruggelegd worden op Sarah El-Bestawi die in de verre hoek haar tweede van de avond binnenschoot.

Vlak na rust maakte Ooteman haar fout uit de eerste helft goed door uitstekend redding te brengen. Een doorgeschoten bal kon meegenomen worden door Ghislaine Delforge maar kwam dus niet langs de sluitpost. Naarmate de tweede helft voorderde raakte het vaatje bij VVH leeg. DSS profiteerde hier van en kon in de tweede helft dan ook makkelijk afstand nemen. Een crosspass kon afgerond worden in de korte hoek door de ingevallen Chayenne Rodriqreuz. Fenna Gerrits en Ghislaine Delforge zorgde ook nog voor de 0-4 en 0-5.

Al met al een verdiende overwinning maar in het eerste uur zeker goed weerstand geboden door VVH. Don van Ommeren was helemaal niet ontevreden over de prestatie van zijn meiden.”Voetballend is DSS gewoon verder maar hebben wij het lang volgehouden”.

Alle uitslagen en standen zijn te vinden op de pagina Midwest Cup Dames.