Zaterdag 4e klasse B

VVC verpest plannen van Haarlem-Kennemerland

De tweede periodetitel stond op het spel bij de wedstrijd Haarlem-Kennemerland tegen FC VVC. De Haarlemmers konden goede zaken doen bij een overwinning en de nacompetitie om promotie een stuk dichterbij brengen.

VVC gooide echter roet in het Haarlemse eten. De ploeg van Jerry Verschoor won met 1-2, waardoor Haarlem-Kennemerland juist weer naar beneden moet kijken.

,,Zolang er nog een kans is gaan we voor het kampioenschap’’, klonk VVC-trainer Verschoor strijdvaardig. Zijn ploeg doet het goed in de vierde klasse B en de titel is nog niet uit zicht. Maar HK, getraind door Joop Böckling en Karim el Hasnaoui, bleek geen eenvoudige opponent. Vooral aanvallend herbergt de ploeg het nodige talent. Dat demonstreerde Stefan Quaars voor rust een paar keer. Met een knappe slalom door de VVC-defensie wist hij de bal bij Yannick Fong-Tin Joen te krijgen die, helaas voor de thuisploeg, niet wist te scoren.

Dat deed na een half uurtje voetballen Luc van Eeden wél. Bij een duel aan de zijlijn blesseerde een VVC-verdediger zich. Haarlem-Kennemerland besloot door te voetballen, waardoor Van Eeden de bal in het zestienmetergebied voor zijn rechtervoet kreeg. Via de handen van de doelman rolde de 1-0 tegen de touwen. Heel lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten want amper drie minuten later was het Marco Vaalburg die met een bekeken schuiver VVC weer langszij schoot. Met de 1-1 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Ook na rust bleef de uiterst sportieve wedstrijd boeien. Zowel Haarlem-Kennemerland als FC VVC creëerde kansen, maar de gasten waren daar het meest efficiënt mee. Donny van Zandwijk kan een ‘gemene’ corner trappen. En één van die hoekschoppen werd listig binnen gewerkt door Joes van Groenigen: 1-2.

VVC had nog vaker kunnen scoren, maar HK-doelman Melle Geerlings hield zijn ploeg knap in de wedstrijd door fraaie reddingen te verrichten op doelpogingen van Nima Asadi Wardough en opnieuw Van Groenigen. Aan de andere kant raakte Haarlem-Kennemerland twee keer het aluminium. Een kopbal van Sheldon Kakaire en een harde uithaal van Matthijs Hielema hadden allebei net drie centimeter meer naar links gemoeten.

Joop Böckling baalde flink van de nederlaag. ,,We hadden minimaal een punt verdiend. En twee keer op de paal ook nog…’’ De Haarlemmers hebben ook nog een pittig programma voor de boeg. Bij VVC waren ze vanzelfsprekend een stuk blijer. En in de wetenschap dat titelconcurrent Hoofddorp dik verloor bij Jong Hercules kunnen de mannen van Jerry Verschoor zich opmaken voor een spannende slotfase van de competitie.

Tekst en foto: Marcel Akerboom