Districtsbeker

VSV (zat) deelt DEM een tik uit

Als er één speler bepalend was deze zaterdag, dan was het wel DEM-doelman Erwin Hoogeland. Met name voor rust was hij een plaag voor VSV. Hoogeland verrichtte zeker vier cruciale reddingen, waardoor hij zijn ploeg op de been hield tegen zaterdagvierdeklasser VSV. Uiteindelijk waren al zijn inspanningen voor niets, want twee bevliegingen van VSV-invaller Geoffrey Bertholee zorgden voor een meer dan verdiende overwinning voor de Velserbroekers.

VSV en DEM maakten er, na een aarzelend begin, een leuke middag van. Beide ploegen schuwden het duel niet en vooral de thuisploeg was gevaarlijk voor het vijandige doel. Na twee minuten kopte Justin Kunst al tegen de lat, weliswaar in buitenspelpositie. Pas halverwege het eerste bedrijf werd VSV echt dreigend. Eerst schoot Jesse Kooijman snoeihard op de paal na goed voorbereidend werk van Justin Kunst. Even later mikte Kunst net naast op een voorzet van Roy Penders.

VSV bleef de gevaarlijkste ploeg. De mannen van Paul Meinders verdienden een voorsprong, maar DEM-keeper Hoogeland wenste niet mee te werken. Hij ranselde vrije trappen van Raymond Barends en Donny Klok uit zijn doel en hij redde meer dan bekwaam toen Roy Penders twee keer in stelling was gebracht. Daar kon DEM weinig tegenover stellen. Zo bleef het tot aan de pauze 0-0.

In de tweede helft kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Geoffrey Bertholee stak zijn been uit naar een bal die waarschijnlijk niet eens voor hem bestemd was. Maar zijn actie veranderde de bal zodanig van richting dat zelfs Erwin Hoogeland er niet meer bij kon: 1-0. Lang kon VSV niet van de voorsprong genieten, want tien minuten later kopte Eric Klijn een vrije trap genadeloos achter VSV-doelman Mario Veldt.

Toch ging de overwinning naar VSV. Jorian van Faassen ging goed door over de linkerflank, gaf voor op Bertholee die vervolgens hard raak schoot in de linkerbovenhoek: 2-1. Daardoor plaatste VSV zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

,,We hebben terecht verloren’’, vond DEM-trainer Ron Bouman. Zwaar tilde hij niet aan de nederlaag. Voor hem was het eerder een oefenwedstrijd waarin DEM eindelijk weerstand ondervond. VSV intussen lijkt aardig klaar voor de competitiestart volgende week. En in de vorm waarin de ploeg momenteel verkeert, kan de ploeg zomaar de verrassing van de vierde klasse C worden.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

Verslag: Marcel Akerboom