Zondag 2e klasse A

VSV zakt in kelderkraker door ondergrens

Voor tweedeklasser VSV komen er bijzonder spannende weken aan. De ploeg van interim-trainer Rob Spronk verloor dit weekend met 1-3 van hekkensluiter Alkmaarsche Boys. VSV gaf op de beginfase na niet thuis en ging kansloos ten onder. Er wacht een loodzwaar competitieslot voor de nummer dertien van de tweede klasse.

De Velserbroekers startte het duel nog best aardig. De tegenstander uit Alkmaar werd naar achteren gedrukt en VSV kreeg via Delano Post, Nino Henning en aanvoerder Mitchel Bormann enkele mogelijkheden. Met name Bormann kreeg een niet te missen kans, maar de – na dit seizoen naar Odin’59 vertrekkende – aanvaller zag zijn inzet via de keeper aan de verkeerde kant van de paal naast hobbelen. Aan de andere kant moest VSV-doelman Floris Serné ook twee keer in actie komen. Beide keren hield hij goed stand, waardoor de rust doelpuntloos werd bereikt.

De hoop die de VSV-supporters kregen door de eerste helft kon al snel de prullenbak in. De aanvallers van Alkmaarsche Boys kregen keer op keer veel te veel ruimte om te doen en laten wat ze wilden en dat werd na vijf minuten afgestraft. Raymond Brandsma opende namens de bezoekers de score. VSV was het na de treffer helemaal kwijt. Dat de 0-2 na een uur spelen in het net viel, was op dat moment ook niet meer dan logisch. Khalid Ezhar verdubbelde voor de hekkensluiter de voorsprong.

Nino Henning deed twee minuten later iets terug namens VSV, maar een slotoffensief kwam er niet. Ezhar zorgde voor de derde treffer aan Alkmaarse zijde en schoot daarmee kort voor tijd het duel in het slot. VSV verzuimt door de 1-3 nederlaag afstand te nemen van Alkmaarsche Boys dat nog steeds de hekkensluiter is. De Velserbroekers hebben een achterstand van vijf punten op de plek die recht geeft op rechtstreekse handhaving.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.