Zaterdag 3e klasse B

VSV grijpt volle buit tegen concurrent ZSGOWMS

Waterkoud, een veld dat eerder geschikt is voor rondjes 29.2 dan voor voetbal, dat zijn de ideale omstandigheden voor de zaterdagvoetballers van VSV. Dat ondervond ZSGOWMS aan den lijve, de Amsterdammers gingen met 2-1 onderuit.

Voor de neutrale toeschouwer was het afzien in Velserbroek. Veel voetbal zat er niet in bij beide ploegen en kansen waren schaars. Vooral de gasten speelden een bedroevende wedstrijd. VSV was de minst slechte. Dat leverde, na een schitterende steekbal van Remco Knol, dan ook de 1-0 op. Justin Kunst schoot de bal beheerst onder de ZSGO-keeper door. Verder had de eerste helft net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden.  VSV paste zich moeiteloos aan aan het niveau van de tegenstander.

De tweede helft begon VSV, dat aanvoerder Bas Schoot geblesseerd had zien uitvallen, zo mogelijk nog slechter. De gasten kregen zowaar enkele kansjes en na tien minuten prikten zij zelfs de gelijkmaker achter keeper Marco Best.

Vervolgens stroopten de 22 spelers de mouwen wat hoger op en werd de strijd wat intenser. Helaas schatte de scheidsrechter dat niet op waarde, want iedere aanraking werd met een vrije trap bestraft en ook iedere (Amsterdamse) schreeuw werd gehonoreerd met een vrije trap. Desondanks was VSV sterker. De ploeg werd tien minuten voor tijd zelfs beloond met nog een treffer. Uit een vrije trap, dit keer vóór VSV, belandde de bal op de schedel van Jan van der Rijt die met een luie kopbal de 2-1 scoorde.

ZSGOWMS probeerde het nog in de slotfase, maar de thuisploeg kwam niet meer in gevaar. En zo boekte VSV de tweede zege op rij, weer tegen een concurrent uit het rechterrijtje. De Velserbroekers staan zelfs bovenaan in de tweede periode. Van VSV mag het nog wel even winter blijven.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom