VSV verspeelt voorsprong en degradeert

Het is het Velserbroekse VSV niet gelukt zich te handhaven in de zondag tweede klasse. De eerste wedstrijd van de nacompetitie werd verloren van Spirit ‘30. Het elftal van Rob Spronk greep al snel een 3-1 leiding, maar verzuimde daarna deze vast te houden. Het is uithuilen en opnieuw beginnen, maar dan in de derde klasse. Een niveautje lager.

De openingsfase voorspelde nog zoveel goeds voor VSV. Raoul van den Berghe kon al snel de eerste treffer op zijn naam zetten door van dichtbij binnen te schieten. Rick Michielsen zorgde al snel daarna voor de 2-0, waardoor er voor de Velserbroekers geen vuiltje aan de lucht leek.

Spirit ’30 kwam een minuut later wel terug tot 2-1 door een treffer van Maarten Smit, maar Raoul van den Berghe schoot VSV weer naar een veiligere marge. Stef Bakker was de maker van de vijfde treffer, ook nog in de eerste 20 minuten. VSV werd zoals vaker dit seizoen angstig en kreeg op slag van rust de gelijkmaker om de oren. Lennaert Bakker zorgde voor de hoop bij de ploeg uit Enkhuizen.

De hoop werd halverwege de tweede helft werkelijkheid. VSV kreeg de 3-4 om de oren toen verdediger Arjan Boekweit alle tijd kreeg om een hoek uit te zoeken. Na zijn treffer was er van goed voetbal geen sprake meer. Bij VSV lukte het niet en Spirit ’30 wilde niet meer. Tijdrekken, de bal de A9 op en andere fratsen, het hoort bij het nacompetitievoetbal. De dood of de gladiolen. Voor VSV werden het niet de gladiolen. Volgend seizoen wacht een nieuwe uitdaging, de derde klasse.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zondag vind je hier.

Foto: Voetbal in Haarlem