Zaterdag 4e klasse C

VSV verslaat concurrent Atletico Club Amsterdam

Gewoon goed. In deze vorm zou de zaterdagtak van VSV ook op een hoger niveau niet misstaan. De ploeg van coach Paul Meinders heeft eerder dit seizoen al wat steken laten vallen, maar wat VSV tegen Atletico Amsterdam liet zien maakt ze tot een kandidaat voor promotie. Het werd 5-1.

In het eerste kwartier lieten de Amsterdammers nog wel zien waarom ze tweede staan in de vierde klasse C. VSV moest alles uit de kast trekken om geen achterstand op te lopen. Maar daarna was het alleen Velserbroek dat de klok sloeg. De thuisploeg viel met overleg aan en creëerde tal van kansen. Justin Kunst toonde met zijn snelheid en werklust aan dat er altijd met hem rekening dient te worden gehouden.

Dat deed de Atletico-keeper niet, na 25 minuten. Hij dacht iets te makkelijk over uitverdedigen met Justin Kunst in de buurt. De rappe VSV-spits maakte het de doelman zo lastig dat hij de bal alleen nog maar tegen Kunst aan kon schieten, waarna het leer rustig het doel in rolde voor de 1-0. Vlak voor rust verdubbelde Max Hummel de marge na een knappe aanname en een besliste afronding. Toen even later de gevaarlijkste man aan Amsterdamse zijde in Ă©Ă©n minuut tijd twee keer geel zag wegens aanmerkingen op de leiding was het pleit voor rust al beslecht.

Al snel in de tweede helft gooide VSV de wedstrijd in het slot. Eerst Jesse Kooijman, daarna weer een keer Justin Kunst en nog eens Max Hummel zorgden voor een 5-0 tussenstand. Dat Atletico toch nog de eretreffer wist aan te tekenen was vooral jammer voor VSV-keeper Mario Veldt: weer niet de nul gehouden. Maar verder viel er weinig af te dingen op de prestatie van VSV, dat gedisciplineerd voetbalde en alleen maar uitblinkers telde. Kampioen zullen ze niet meer worden, maar VSV gaat op deze manier zeker hoog eindigen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Marcel Akerboom