MidWest Cup

VSV verheft tegenhouden tot kunst

Drie wedstrijden in vijf dagen, dat vond zelfs VSV-zaterdag-trainer Paul Meinders wat te veel van het goede. Daarom besloot hij de wedstrijd om de HD-cup, dinsdagavond tegen VVSB, met een veredeld tweede elftal te spelen.  En zo slecht deed VSV het niet eens. Tegen het sterke VVSB werd met ‘maar’ 1-4 verloren.

Donderdag volgt nog Reiger Boys uit, zaterdag komt Kleine Sluis op bezoek en dan wil Meinders meer gebruik maken van zijn vaste kern. En dat zal ook niet meevallen, want door blessures, werk en vakantie mist hij een karrenvracht aan spelers.

VSV-VVSB-Voetbal-in-Haarlem
Archieffoto: Facebook VSV

Tegen VVSB begon de Velserbroekse zaterdag derdeklasser niet slecht. De eerste kans was zelfs voor Jonas Rozenmeier, maar hij schoot naast. Daarna was het alleen maar Sint Bavo wat de klok sloeg. Zonder echt gevaarlijk te worden, domineerden de talentvolle bezoekers de eerste helft. Pas in de 35e minuut drukten ze het overwicht uit in de score. De goed keepende Mathijs Hupsch werkte een VVSB-inzet eerst nog tegen de paal, maar was in de rebound kansloos.

Even later was het al weer gelijk. Een strakke corner van Kars Lugthart werd even strak in de uiterste bovenhoek gekopt door Jari Hamanusa. Maar lang kon VSV niet genieten van de gelijke stand, want een snelle combinatie van de gasten was de VSV-defensie te machtig. Daardoor ging de rust in met een 1-2 stand.

Direct na de pauze maakte VVSB er 1-3 van. Dat maakte ook meteen een einde aan alle aanvallende illusies van de thuisploeg, want VSV dat ook flink wisselde kon alleen nog maar tegenhouden. VVSB kampeerde zo’n beetje op de Velserbroekse helft en het alleen maar dankzij enkele fraaie reddingen van keeper Hupsch en slordig afwerken door de Noordwijkerhouters dat de score niet veel hoger uitviel. Pas in de voorlaatste minuut kreeg VVSB er nog eentje voorbij de moegestreden VSV-verdediging, waarmee de uitslag 1-4 werd.

,,Ik heb genoten van de inzet van VSV’’, zei trainer Meinders na afloop. ,,We hebben bewust gekozen om met het tweede te spelen. Met zo’n instelling maken ze het onze eerste-elftalspelers straks nog knap lastig.’’

Alle uitslagen en de standen in het toernooi om de HD-Cup vind je op onze toernooipagina.