VSV stelt Ron Bouman per direct aan als trainer

Ron Bouman is per direct de nieuwe hoofdtrainer van VSV Velserbroek. Bouman zou volgend seizoen pas in dienst treden bij VSV, maar start een half jaar eerder door het plotselinge vertrek van Remco van Poeteren. Bouman kreeg akkoord van FC Uitgeest om halverwege dit seizoen te vertrekken.

Ron Bouman - Voetbal in Haarlem
Ron Bouman stapt per direct over naar VSV. (Foto: FC Uitgeest)

Vorige week kwamen het bestuur van VSV en Bouman tot een akkoord. De trainer zou in eerste instantie starten bij aanvang van het seizoen 2016-2017, maar door het vertrek van Remco van Poeteren ontstond er een gat in de bezetting. De oefenmeester uit Beverwijk deed bij zijn huidige club FC Uitgeest het verzoek om zijn contract te ontbinden. De club gaf toestemming, zodat hij per direct aan de slag kan bij VSV.

De 49-jarige Ron Bouman heeft als voetballer het shirt gedragen van onder andere Stormvogels, FC Lisse en het Beverwijkse DEM. Als hoofdtrainer startte hij bij FC Velsenoord om daarna de eindverantwoordelijke bij DEM te zijn. Bouman trainde acht seizoenen lang de Beverwijkse club. Onder hem steeg DEM van de derde naar de eerste klasse en mistte het op een haar na promotie naar de hoofdklasse. Sinds 2013 was hij trainer bij FC Uitgeest, waar per direct een einde aan is gekomen.

VSV begon dit seizoen sterk als nieuweling in de eerste klasse A. De eerste twee wedstijden werden gewonnen en de Velserbroekers stonden bovenaan de ranglijst. Inmiddels staat de club er anders voor. VSV vinden we terug op plek dertien.

De uitslagen, de stand en het programma van de eerste klasse A vind je op onze klassenpagina.