VSV neemt eerste horde naar lijfsbehoud

Nacompetitie. Derdeklasser VSV klopt vierdeklasser Zaanlandia. VSV door naar de volgende ronde. Dat lijkt allemaal heel logisch, maar deze wedstrijd kende veel verhalen. Met achter de schermen misschien wel een hoofdrol voor VSV-trainer Paul Meinders.

Wat moet deze man goed zijn in puzzelen. Ga maar na, zeven vaste krachten van VSV zaterdag 1 ontbraken. Zij amuseerden zich op een hardstyle festival. Het tweede speelde een bekerfinale, dus daar kon Meinders geen beroep op doen. Dan waren er ook nog wat geblesseerden. Dus zocht de coach de hele week naar beschikbare invallers om in iedere geval elf spelers op te kunnen stellen. Uiteindelijk lukte hem dat. Michiel Spaans en Sven Hulsman stonden in de basis en de 47-jarige André Sliggers begon op de bank.

Maar makkelijk had VSV het niet, voor rust. Zaanlandia beschikt over een paar technisch vaardige spelers die het de Velserbroekers knap lastig maakten. VSV moest achterin alle zeilen bijzetten om de tegenstanders van zich af te houden. Dat lukte wonderwel. En toen een spaarzame uitval van VSV via Justin Kunst bij Sven Hulsman belandde kwam de ploeg onverdiend nog op voorsprong ook. Hulsmans inzet kreeg nog een laatste duwtje mee van Raymond Barends, waardoor de 1-0 een feit was.

Daardoor groeide de frustratie bij Zaanlandia. De zwarthemden begonnen steeds meer op elkaar te reageren en dat leidde ook tot soms bizarre overtredingen. Toch bleef het bij 1-0 bij rust, omdat VSV de fraaie counterkansen die het kreeg onbenut liet.

In de tweede helft ging het ineens snel. Bij Zaanlandia kon je zien dat de Ramadan zijn sporen naliet bij een aantal spelers. Zij konden het conditioneel niet meer bolwerken en daar profiteerde VSV optimaal van. In drie minuten tijd tilden achtereenvolgens Justin Kunst, Raymond Barends en Jesse Kooijman de stand naar 4-0.

Toen even daarna Jesse Kooijman moegestreden werd vervangen door André Sliggers konden de Velserbroekse fans helemaal los. Sliggers kreeg een niet te missen kans en bracht met een bekeken schuiver de 5-0 op het scorebord, waarop de VSV-supporters – veel waren het er overigens niet – uit hun dak gingen. In de slotfase geloofden de bezoekers het verder wel. De thuisploeg kreeg nog een paar mooie kansen, maar Raymond Barends liet de mooiste onbenut. Pas in de allerlaatste seconde lukte het de bonkige middenvelder om zijn derde en VSV’s zesde te maken. Daarmee is Velserbroek verzekerd van nog minimaal één rondje nacompetitie. Met misschien wel Sliggers in de basis, want dan is er vast weer een festival ergens.

Alle uitslagen en het speelschema van de nacompetitie op zaterdag vind je hier.

Verslag & foto: Marcel Akerboom