Zaterdag 3e klasse B

VSV met gelijkspel de nacompetitie in

Voor de stand op de ranglijst maakte de ontmoeting tussen nummer voorlaatst, VSV en nummer laatst, Robinhood, niet veel meer uit. Beide ploegen waren al veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Maar een overwinning zou wel lekker zijn voor de moraal. Die zat er niet in. Het werd in Velserbroek 2-2.

En daar had VSV het meest over te klagen. De ploeg was zeker voor rust iets beter dan de Amsterdamse opponent en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Een sublieme pass met de buitenkant schoen van Dave Hardendood zette Justin Kunst vrij voor de keeper. Kunst scoorde beheerst. Maar niet veel later was het alweer gelijk toen de VSV-defensie mistastte bij een lange bal van Robinhood.

Al vlot in de tweede helft kwam VSV opnieuw aan een treffer. Een harde voorzet van rechts van Sander Passchier eindigde voor de voeten van Raymond Barends, die hard raakschoot. En toen begon de ellende. Eerst wisselde coach Paul Meinders uit voorzorg twee spelers. Even daarna schoot Sander Passchiers schouder uit de kom bij een ingooi. Wisselspeler nummer drie zat op dat moment op het terras voor de kantine aan het bier. Dus moest VSV nog een half uur met tien man stand zien te houden onder de brandende zon.

Dat leek lang te gaan lukken, ondanks het warrige optreden van de scheidsrechter. Hij liet overtredingen ongemoeid, maar floot voor iedere opmerking die daarover gemaakt werd. VSV kreeg voorin alle ruimte en miste nog een paar opgelegde kansen om de wedstrijd te beslissen, maar diep in blessuretijd viel toch nog de niet verdiende gelijkmaker. Bij een Robinhood-corner miste de volledige VSV-verdediging de bal, die pardoes voor de voeten van een Amsterdammer plofte. Veel makkelijker zal hij in zijn carrière niet gescoord hebben.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Marcel Akerboom