Zondag 3e klasse C

VSV knokt zich bijna naast HBC

“Ondanks een slechte wedstrijd toch drie punten pakken. Dat is het positieve,” oordeelde Jasper Ketting na afloop. De trainer van HBC zag zijn elftal de grip op de wedstrijd verliezen bij een 0-2 voorsprong. Toch stapte hij als winnende trainer van het veld, want laagvlieger VSV werd met 1-2 verslagen.

Voorsprong
Na een nerveuze openingsfase waarin beide teams probeerden de bal rond te laten gaan, maar waarin geen grote kansen werden gecreëerd, kwamen de bezoekers na een half uur spelen op voorsprong. Nigel Goes raakte de lat, waarna de bal voor de voeten kwam van Robin van de Linde. De immer ijverige spits tikte de bal van dichtbij binnen: 0-1. Kort voor het rustsignaal verdubbelde de ploeg van Ketting de voorsprong. Jesse van Loon ontsnapte aan buitenspel en schoof beheerst de tweede treffer binnen.

Er leek geen vuiltje aan de licht voor HBC, maar VSV startte de tweede helft beter. De ploeg van David Zonneveld speelde met een stuk meer beleving dan in de eerste helft, waardoor HBC de grip op het duel enigszins verloor. De eerste poging van VSV verdween nog in het zijnet, de tweede was nog gevaarlijker. Tim Sewalt zette de aanval op, waarna de voorzet van Kevin Hardendood een prooi was voor HBC-doelman Bram Verhage.

Spanning
De ruimtes werden groter en ook HBC liet zich weer gelden. Een kopbal van Wouter de Bruijn mistte kracht en ging voorlangs. De volgende kans was voor Van der Linde. Wederom verdween de bal naast het doel van Folke Maenhout. Doordat HBC de trekker niet overhaalde, begon VSV te geloven in een goed resultaat en speelde het nog meer de lange bal. Het opportunisme leverde in de tiende minuut de aansluitingstreffer op. Tim Sewalt draaide een hoekschop rechtstreeks het doel in.

VSV stroopte de mouwen op en zocht meer naar de fysieke duels. HBC ging daar toe groot ongenoegen van Ketting niet goed mee om. De vele vrije trappen die zijn ploeg tegen kreeg, speelden VSV in de kaart. De vrije ballen werden allemaal het strafschopgebied van HBC ingepompt en de 2-2 leek zelfs te vallen. HBC had het geluk dat scheidsrechter Oughris de treffer afkeurde, omdat zijn assistent vlagde voor buitenspel.

Aan de andere kant hadden de Heemstedenaren pech, want ook een treffer van de bezoekers werd afgekeurd. Omdat ook de laatste kans van de wedstrijd niet werd afgemaakt, eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning. De Bruijn schoot van dichtbij op doel, maar Maenhout stopte goed.

Bepalend
“De tweede treffer vlak voor rust was bepalend,” vertelde David Zonneveld na afloop. “In de rust heb ik de opdracht gegeven om niet terug te vallen in het niveau van vorige week. Dat is gelukt, want de tweede helft speelden we beter dan de eerste. Maar er had vandaag meer ingezeten.”

Door de zege blijft HBC in het spoor van koploper IVV. Volgende week spelen de twee teams tegen elkaar. VSV bevindt zich onderaan de ranglijst op de elfde plek en neemt het in de volgende speelronde op tegen VVH Velserbroek dat één plek hoger staat.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.