VSV heeft aan een kwartier genoeg tegen Geel-Wit

“Als we het eerste kwartier doorkomen, maken we het VSV vanmiddag nog heel lastig,” wist Geel-Wit-trainer Cees Nuijens zeker. Zijn ploeg presteert heel grillig dit seizoen in de vierde klasse zaterdag. Dikke nederlagen wisselen de Haarlemmers af met knappe overwinningen. Als Geel Wit zich eenmaal vast kan bijten in de tegenstander is de ploeg tot veel in staat. Maar deze zaterdag was het na een kwartier al voorbij voor de mannen van Nuijens. Toen stond het al 3-0 voor VSV. Uiteindelijk werd het ‘slechts’ 5-0 voor de gastheren.

Niet dat dat het humeur van de Geel-Witters ook maar een moment kon vergallen. ,,We hebben al meer punten dan de vorige twee seizoenen bij elkaar,’’ zei spits Roy Vernout onder het genot van een biertje. En dat de ploeg volkomen kansloos was in Velserbroek maakte de Haarlemmers ook weinig uit. ,,Onze prestaties hangen vaak samen met wat we de vrijdag ervoor hebben gedaan. Deze vrijdag was het erg gezellig,’’ zo verklaarde laatste man Derk Gerritsen de uitslag.

Bij VSV konden ze weer eens, al was het maar voor een half uurtje, gebruik maken van de diensten van Donny Klok. En die diensten bleken nuttig. Na een paar minuten pegelde de VSV-nummer 10 de bal hard op de lat. Niet veel later gaf hij een bekeken voorzet waar Max Hummel de 1-0 uit kon binnenkoppen. Nauwelijks één minuut later schoot Klok op magistrale wijze de 2-0 binnen, om even later ook de derde Velserbroekse treffer aan te laten tekenen.

Daarna was het eigenlijk wel gedaan met de dadendrang van VSV. De ploeg van Paul Meinders rommelde maar wat aan. En omdat ook Geel Wit er weinig van bakte was iedereen wel blij dat de scheidsrechter na precies 45 minuten voor rust floot. Ook in het tweede bedrijf was de wedstrijd van een bedenkelijk niveau. Het is dat Roy Penders en Raymond Barends nog scoorden, anders had deze helft helemaal nergens goed voor geweest.

Toch was de sfeer na afloop bij beide ploegen prima. Bij VSV omdat ze de tweede plaats op de ranglijst zonder veel moeite konden handhaven. En bij Geel Wit omdat ze lekker meedoen in de vierde klasse en, wie weet, volgende wedstrijd weer de verrassing van de week zijn. Als ze dan het eerste kwartier maar ongeschonden doorkomen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom
Foto: Voetbal in Haarlem