VSV frustreert Zwanenburg

Oprotten met je trucjes. Pannenkoek! Zwanenburgverdediger Jordy Vierbergen kon zijn frustratie niet meer verbergen vlak voor tijd. Zijn ploeg stond op het punt een kansloze nederlaag te lijden en daar hadden Vierbergen en zijn teamgenoten niet op gerekend. Het verlies was overigens volkomen terecht. VSV was slimmer en sterker en won verdiend met 1-4.

De ‘pannenkoek’ van dienst was Cas Fernhout, invaller voor VSV. Hij kwam in de ploeg toen de strijd allang gestreden was. En, toegegeven, Fernhout liet alle trucjes zien die hij in huis had. Het maakte niet meer uit, VSV stond ruim voor. Maar dat het irritant was voor de Zwanenburgers was buiten kijf. De voorsprong hadden de Velserbroekers vooral te danken aan Rick Michielsen, die al na zes minuten een knappe individuele actie tot doelpunt promoveerde. Ook de vierde VSV-treffer kwam van de voet van Michielsen. Dit keer was het een simpel intikkertje. Tussendoor was Tim Sewalt twee keer succesvol voor VSV. Zijn eerste, en VSV’s tweede was een juweel van een doelpunt. Van buiten het zestienmetergebied haalde Sewalt verwoestend uit om de bal in de uiterste linkerbovenhoek te laten ploffen, buiten het bereik van doelman René Jonker.

De derde VSV-goal kwam tot stand via een vrije trap. Wesley van der Wal leek te gaan schieten, maar hij liet het slinks over aan Sewalt, die de Zwanenburg-muur én keeper daarmee verraste.

De thuisploegkwam er nauwelijks aan te pas. Alleen Ruben Karelse, net terug van een wereldreis, was voor rust gevaarlijk. Karelse raakte namens Zwanenburg de paal en maakte korte tijd later de 1-2, wat ook de ruststand was. Na de thee was hij onzichtbaar. Die rust bereikte de ploeg van Mehmet Simsek met tien spelers. Saïd Sakhsoukh kreeg een meer dan terechte rode kaart voor het neersabelen van VSV-linksbuiten Danny de Jong. Vanaf dat moment speelde Zwanenburg een verloren wedstrijd.

Simsek had zich dat van tevoren heel anders voorgesteld. Vlak voor de winterstop begon het eindelijk te lopen bij Zwanenburg, en ook de oefenresultaten in de afgelopen weken gaven de burger moed. Een overwinning op VSV zou een mooie stap zijn op weg naar lijfsbehoud. Maar dat optimisme was in een klap weg na de domme rode kaart van Sakhsoukh. Simsek was na afloop dan ook niet mals in zijn kritiek. Heel gezellig zal het de komende weken niet worden op de training in Zwanenburg. Bij VSV hopen ze maar dat het deze week niet al te hard gaat vriezen. De ploeg van David Zonneveld is aan een goede reeks bezig en vreest dat een afgelasting het ritme verstoort.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Marcel Akerboom