Voorbeschouwing: Weinig, maar zeer belangrijke wedstrijden

Dit Paasweekend wordt er niet veel gevoetbald, maar de wedstrijden die gespeeld worden zijn wel enorm belangrijk. Velsen speelt maandag de kwartfinale van de districtsbeker. Voor Zandvoort is het dit weekend erop of eronder. We nemen het programma kort door.

Vanmiddag wordt er in de vierde klasse B één inhaalwedstrijd gespeeld. VSV neemt het thuis op tegen DSS. Voor de Velserbroekers een zeer belangrijke wedstrijd. Om de tweede plek over te nemen van UNO dient er gewonnen te worden. Koploper VEW kan volgende week kampioen worden, dus de tweede plek is het hoogst haalbare. De wedstrijd in Velserbroek start om 14.30 uur!

Voor Zandvoort is dit het weekend van de waarheid. Vanmiddag en maandag komt de ploeg van Laurens ten Heuvel in actie. Beide wedstrijden moeten gewonnen worden om aan kop te komen in de derde klasse B. Maandag is de kraker tegen de huidige koploper, maar eerst wordt er vandaag om 17.00 uur afgetrapt bij ZSGOWMS.

ZSGOWMS is geen makkelijke tegenstander. De heenwedstrijd in oktober werd met slechts 1-0 gewonnen. Toch heeft Zandvoort er vertrouwen in. “We hebben rustig getraind deze week en gaan dit weekend twee keer volle bak,” aldus Zandvoort-verdediger Justin Luiten. Maandagmiddag spelen de Zandvoorters in Amsterdam tegen Buitenveldert. Tijdens de 1-0 overwinning op Sportpark Duintjesveld in oktober liet de thuisploeg zien in staat te zijn haar wil op te leggen aan Buitenveldert. Op het laatste gedeelte na was Zandvoort de bovenliggende partij. De aftrap is maandag om 14.00 uur.

Velsen komt maandag in actie tijdens de kwartfinale van het toernooi om de districtsbeker. Topklasser Magreb ’90 is de tegenstander. Wederom dus een tegenstander die in een hogere klasse uitkomt dan de Velsenaren. Echter hebben zij eerder bewezen betere tegenstanders uit te kunnen schakelen. Van ADO ’20, De Dijk en Argon werd in eerdere ronden gewonnen. Het duel op Sportpark Papendorp in Utrecht start op 14.30 uur.

Maandag volgt er ook nog een inhaalwedstrijd in de zondag vierde klasse D. De wedstrijd tussen DIO en Onze Gezellen kon vorige week niet gespeeld worden nadat de scheidsrechter geblesseerd raakte tijdens de warming up. DIO heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Onze Gezellen is op dit moment veilig, maar ziet de concurrenten naderen. Een interessante pot onderop de ranglijst dus!

De stand, het programma en de uitslagen van de zaterdag vierde klasse B vind je hier.
De stand, het programma en de uitslagen van de zaterdag derde klasse B vind je hier.
De stand, het programma en de uitslagen van de zondag vierde klasse D vind je hier.
De uitslagen en het programma in de districtsbeker vind je hier.