Voorbeschouwing op zondag: Kansen op punten!

In alle klassen, behalve de Topklasse, gaat morgen de tiende speelronde afgewerkt worden. Volgende week staat in het teken van inhalen, waardoor het belangrijk is om dit weekend een goed resultaat neer te zetten. We nemen het programma van morgen kort even door.

In de zondag Topklasse gaat morgen de twaalfde speelronde gespeeld worden. Uit bij Magreb ’90 krijgt de Koninklijke HFC een goede mogelijkheid om aan te sluiten bij de top van het klassement. De ploeg van Pieter Mulders staat nu vijfde en doet het dus uitstekend. Magreb ’90 staat dertiende, maar de club uit Amsterdam heeft slechts vier punten minder dan de Haarlemmers.

EDO kreeg een week geleden in de hoofdklasse A op de broek van De Dijk. Na de nederlaag vinden we de ploeg op de elfde positie. De tegenstander van morgen, Nieuwerkerk, staat op de dertiende plek. Een uitstekende kans voor de Haarlemmers om weer aan te sluiten bij de middenmoot. Trainer Roy van der Mije zal het voortaan wel zonder middenvelder Robin de Ridder moeten doen. De oud-aanvoerder gaf deze week aan het voetballen niet meer met te kunnen combineren met zijn overige werkzaamheden. EDO trapt om 14.00 uur af op het eigen sportpark.

De eerste klasse A heeft dit seizoen met VSV een leuke nieuwkomer. VSV startte erg goed, maar kende daarna een mindere periode. Vorige week wist de ploeg van Remco van Poeteren met 1-2 te winnen bij SO Soest. VSV staat daardoor negende. Morgen is de tegenstander de Foresters. De club uit Heiloo staat puntloos onderaan. Er wordt dan ook een overwinning van VSV verwacht.

Velsen - Spirit - Voetbal in Haarlem
Velsen in actie tegen Spirit ’30.

In de tweede klasse A gaat Velsen aan kop. De mannen van Ton Pronk gaan morgen op bezoek bij nummer dertien SVW ’27. Stormvogels gaat ook op pad. Om 14.00 uur trappen zij af bij concurrent  Zaanlandia. Stormvogels bezet de tiende positie, Zaanlandia de elfde. Hoofddorp doet het de laatste weken niet slecht in de tweede klasse B. De Hoofddorpers zijn inmiddels geklommen naar plek elf. Morgen staat de thuiswedstrijd met SCH ’44 op de rol. SCH ’44 staat op dit moment derde.

United/DAVO blijft het uitstekend doen in de derde klasse B. De club uit Schalkwijk is nog ongeslagen en staat bovenaan. De tegenstander van morgen is KFC en bezet de derde plek. Andere interessante wedstrijden zijn Olympia Haarlem – SVA, Wijk aan Zee – VVH Velserbroek en Bloemendaal – WSV ’30. Bloemendaal wist vorige week de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Daardoor is VVH de nieuwe hekkensluiter.
In de derde klasse B vinden we DSOV en Zwanenburg terug op de twee laatste plekken. DSOV heeft zeven punten en speelt morgen uit bij koploper AGB. Zwanenburg heeft slechts vier punten en heeft zes punten minder dan de nummer twaalf. Morgen komt De Meteoor op bezoek.

In de vierde klasse D is het bovenin spannender dan ooit. HBC, Velsenoord, Schoten en Alliance ‘22 staan op slechts twee punten. HBC en Velsenoord gaat morgen bepalen wie er aan kop gaat in een onderlinge wedstrijd in Heemstede. Indien het eindigt in een gelijkspel kan Schoten de koppositie overnemen. Schoten ontvangt morgen de nummer vier Alliance ’22. Supersunday dus! De overige wedstrijden zijn Onze Gezellen – Geel-Wit, SVIJ – RCH, Spaarnwoude – BSM, DIO – DSK en DSS – Terrasvogels.
DIOS wist vorige week een overwinning te boeken in de vierde klasse F. De club uit Nieuw-Vennep reist morgen naar Aalsmeer op het op te nemen tegen de plaatselijke FC.

Waterloo gaat ruim aan kop in de vijfde klasse C. Een voorsprong van zes punten kan morgen verder uitgebouwd worden. Waterloo gaat morgen naar DEVO ’58 in Amsterdam. Heemstede ontvangt THB, HYS speelt thuis tegen Eendracht ’82 en Vogelenzang gaat op bezoek bij OSC.

De stand en alle uitslagen van de zondag Topklasse vind je hier.
De stand en alle uitslagen van de Hoofdklasse A vind je hier.
De stand en alle uitslagen van de eerste klasse A vind je hier.

De stand en alle uitslagen van de tweede klasse A vind je hier.
De stand en alle uitslagen van de tweede klasse B vind je hier.
De stand en alle uitslagen van de derde klasse B vind je hier.
De stand en alle uitslagen van de derde klasse C vind je hier.

De stand en alle uitslagen van de vierde klasse D vind je hier.
De stand en alle uitslagen van de vierde klasse F vind je hier.
De stand en alle uitslagen van de vijfde klasse C vind je hier.

 

(Foto: rkvv-velsen.nl)