Voorbeschouwing op zondag: hoge inzet!

De spanning is dit weekend om te snijden. Niet alleen vanwege de stand op de ranglijst, maar ook omdat de tweede periode eindigt. In diverse klassen wordt deze speelronde bekend wie zich periodewinnaar mag noemen. We nemen het programma van de zondag even kort door.

In de vierde klasse D heeft Schoten de winst van de tweede periode voor het grijpen. De club uit Haarlem-Noord moet morgen winnen in Bennebroek van BSM om de tussentijdse prijs in beslag te nemen. De punten tellen inmiddels ook zwaar voor BSM, want de ploeg van Wout Gerrits staat slechts één punt boven de plekken die verplichten tot deelname aan de nacompetitie.
Alliance ’22 is de grootste concurrent van Schoten tijdens deze tweede periode. De club heeft slechts één punt minder en zal hopen op een misstap van Jasper Ketting zijn ploeg. Alliance ’22 gaat morgen op bezoek bij Terrasvogels.
Onderin op de ranglijst is het ook enorm spannend. Ieder punt telt voor BSM, Terrasvogels, DSK, Geel-Wit, DIO en SVIJ. DSK gaat op bezoek bij SVIJ. Spaarnwoude ontvangt Geel-Wit en DIO speelt uit tegen koploper HBC. De wedstrijd die nog niet genoemd is, wordt gespeeld op Sportpark Pim Mulier. Net als de andere wedstrijden begint DSS – Onze Gezellen om 14.00 uur.

De soap rond WKE uit Emmen ging deze week weer verder en even leek het erop dat Koninklijke HFC geen koploper meer was van Topklasse op zondag. WKE ging echter in beroep waardoor de Haarlemmers morgen als nummer één de wedstrijd starten tegen HSC ’21. De club uit Haaksbergen staat op de tiende plek. De heenwedstrijd leverde een kansloze 4-0 nederlaag op voor Koninklijke HFC. De aftrap is om 14.00 uur.

HFC EDO presteert de laatste weken uitstekend en ze zijn opgeklommen naar de negende plek in de Hoofdklasse A. De tegenstander voor morgen is SDO, wat twee posities lager te vinden is. Weer een mooie kans voor EDO om zich vaster in de middenmoot te nestelen. Om 14.00 uur begint de wedstrijd op het Noordersportpark.

Vorig weekend pakte VSV een punt tegen Zeeburgia en deze week gaat de ploeg van Ron Bouman proberen een mooi vervolg te geven aan zijn debuut. VSV gaat op bezoek bij de nummer zes op de ranglijst van de eerste klasse A VVIJ.
Velsen verloor tijdens de laatste speelronde in eigen huis van Uitgeest. Dat bleek een dure nederlaag, want de Velsenaren zijn koploper af in de tweede klasse A. In de derby met Stormvogels mag de ploeg van Ton Pronk zich proberen te revancheren.

In de derde klasse B wist, van de clubs uit onze regio, alleen Olympia Haarlem punten te pakken. De ploeg van Jeroen de Vries komt morgen in actie tegen de koploper in Koog aan de Zaan. Olympia voert de middenmoot aan op de vijfde plek.
Op de vierde plek staat United/DAVO. De Haarlemmers krijgen morgen Vitesse ’22 op bezoek, een directe concurrent. Wil United bovenin mee blijven doen, dan zal er gewonnen moeten worden. Voor VVH Velserbroek staat de uitwedstrijd bij Beemster op het programma, terwijl Bloemendaal naar Wijk aan Zee reist. Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Waterloo – Vogelenzang is de leukste wedstrijd in de vijfde klasse C tijdens deze speelronde. De nummers één en vier ontmoetten elkaar eerder dit seizoen in oktober en toen ging Waterloo er met de punten vandoor.
De overige wedstrijden zijn HYS – Heemstede, DEVO ’58 – Eendracht ’82, Nieuw Sloten – OSC en Sloterdijk – THB.