Voorbeschouwing op zondag: allemaal aan de bak

Voor vanmiddag staan er veel interessante wedstrijden op het programma. Vorig weekend zijn er weinig wedstrijden gespeeld, maar deze week komen alle clubs uit onze regio in actie. Olympia Haarlem en United/DAVO spelen om 14.00 uur de derby in Schalkwijk. Het complete programma van vanmiddag nemen we kort voor je door.

In de derde klasse B vinden we vier clubs die wij volgen. Twee daarvan spelen vanmiddag tegen elkaar. Olympia Haarlem en United/DAVO ontmoeten elkaar op het Nol Houtkamp Sportpark. Eerder dit seizoen was de derby een prooi voor United/DAVO. De ploeg van Murat Böke was toen met 2-0 te sterk voor Olympia. United/DAVO-doelman Vincent Hofman speelde een ijzersterke pot en stopte een strafschop.
VVH Velserbroek speelt thuis tegen Limmen. Bij een overwinning sluiten de Velserbroekers aan bij de ploegen die net boven de degradatiestreep staan. Een belangrijke wedstrijd dus voor het elftal van Anthony Correia. Bloemendaal bevindt zich inmiddels ook weer in de problemen. Na een aantal prima wedstrijden gespeeld te hebben, zijn de resultaten minder. Meervogels is vanmiddag de tegenstander en de aftrap is om 14.00 uur.

HBC en Schoten hebben inmiddels een gaatje geslagen met de andere clubs in de vierde klasse D. HBC staat drie punten voor op Schoten en speelt vanmiddag de uitwedstrijd bij Onze Gezellen. Schoten ontvangt thuis Spaarnwoude. De Spaarndammers staan zesde, maar hebben aansluiting gevonden met de clubs boven hen.
De overige wedstrijden zijn Geel-Wit – BSM, Velsenoord – Terrasvogels, DIO – DSS, Alliance ’22 – SVIJ en DSK – RCH.

Vogelenzang won vorige week de topper van en bij Waterloo. Vandaag komt Sloterdijk op bezoek bij club van trainer Joop Böckling. Eendracht ’82 – Waterloo en THB – HYS en OSC – DEVO ’58 zijn de overige wedstrijden in de vijfde klasse C.

Wat was het weer een rare week voor de teams in de Topklasse op zondag. WKE uit Emmen trok het hoger beroep tegen het faillissement in en is direct uit de competitie gestapt. Ondanks dat Koninklijke HFC punten kwijtraakte door het vertrek van WKE staan de Haarlemmers toch nog bovenaan. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen SWZ BOSO Sneek op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Friesland.

In de hoofdklasse A is HFC EDO inmiddels vijf wedstrijden ongeslagen. Na het gelijkspel van de laatste speelronde staat nu de uitwedstrijd tegen DHC op de rol. De Haarlemmers staan vijf punten boven de streep die nacompetitie betekent en hebben plek zeven in het vizier. DHC vinden we terug op de derde plek.

VSV speelt vanmiddag de interessante wedstrijd tegen DEM. Onder Ron Bouman zijn de Velserbroekers nog ongeslagen en is de club gestegen naar de twaalfde plek in de eerste klasse A. DEM is een concurrent. De club uit Beverwijk staat slechts twee plekken hoger en hebben twee punten meer dan VSV. De wedstrijd op Sportpark Hofgeest begint om 14.00 uur.

In de tweede klasse A heeft Velsen het de laatste weken lastig. Er werd al drie keer op rij niet gewonnen. De derby tegen Stormvogels werd met 2-1 verloren. Vandaag komt ZAP op bezoek op Sportpark Driehuis.
Voor Stormvogels staat de uitwedstrijd bij FC Uitgeest op het programma. Stormvogels stijgt langzaam op de ranglijst. De club staat op de vijfde plek. Tegenstander Uitgeest vinden we een plekje hoger.

Het programma en de stand van de Topklasse zondag vind je hier.
Het programma en de stand van de hoofdklasse A vind je hier.
Het programma en de stand van de 1e klasse A vind je hier.
Het programma en de stand van de 2e klasse A vind je hier.
Het programma en de stand van de 3e klasse B vind je hier.
Het programma en de stand van de 4e klasse D vind je hier.
Het programma en de stand van de 5e klasse C vind je hier.