Voorbeschouwing op zaterdag: UNO en Zandvoort op periodejacht

Er staat ons een spannende speelronde te wachten. Meerdere ploegen kunnen de tweede periodetitel in de wacht slepen. UNO kan deelname aan de nacompetitie veiligstellen in de vierde klasse en Zandvoort kan winnaar worden van de periode in de derde klasse. Daarnaast zijn er een paar derby’s en spannende wedstrijden om te gaan bekijken. We nemen de speelronde op zaterdag even kort door.

UNO uit Hoofddorp wint bij een overwinning bij Bloemendaal de tweede periode in de vierde klasse B. De Hoofddorpers hebben een voorsprong van twee punten op RAP en VSV. UNO bezit ook een beter doelsaldo. Tegenstander Bloemendaal heeft de laatste zeven wedstrijden verloren, waardoor UNO duidelijk zicht heeft op een overwinning. Aangezien VEW een straatlengte voorsprong heeft op de reguliere ranglijst is deelname aan de nacompetitie het hoogst haalbare voor de overige teams. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Bergweg.
De overige wedstrijden beginnen op diverse tijdstippen. Beverwijk – VSV, RAP – VEW, Haarlem-Kennemerland – RCH, Olympia Haarlem – Alliance ’22, DSS – Hoofddorp en HBC – Jong Hercules zijn de andere wedstrijden.

Het gelijkspel van vorige week bij VVC voelde voor Zandvoort als een nederlaag. Vijf minuten voor het einde leidde Zandvoort nog met 0-2, maar de thuisploeg maakte toch nog gelijk. Concurrent Buitenveldert won wel en daardoor mogen de Zandvoorters en de club uit Nieuw-Vennep in de achtervolging in de derde klasse B. In de stand om de tweede periode hebben de twee clubs evenveel punten, maar is het doelsaldo van VVC met acht doelpunten verschil een stuk lager. Laurens ten Heuvel kan morgen met zijn ploeg de tweede periode pakken door thuis te winnen van JOS/Watergraafsmeer.
Stormvogels – Blauw-Wit Beursbengels, Arsenal – IJmuiden, Kon. HFC – De Brug, Vlug en Vaardig – CTO 70, SCW – Buitenveldert en VVC – ZSGOWMS zijn de andere wedstrijden. Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur.

In de tweede klasse A draait HFC EDO heel goed. De ploeg uit Haarlem-Noord is nu vier wedstrijden ongeslagen en zijn opgeklommen tot de derde plek. De kraker tegen nummer vier Marken staat dit weekend op het programma. De heenwedstrijd op 3 oktober werd door de Haarlemmers met 4-2 gewonnen. Een overwinning op Marken zou betekenen dat EDO een gaatje weet te slaan met de middenmoot en in de achtervolging blijft op koplopers AFC en AMVJ. De wedstrijd begint om 14.30 uur.
Verder staan BOL – EVC, HBOK – Monnickendam, AMVJ – Reiger Boys, OSV – Overbos, ZOB – Castricum en AFC – DVVA op het programma.

De stand en het programma van de tweede klasse A vind je hier.
De stand en het programma van de derde klasse B vind je hier.
De stand en het programma van de vierde klasse B vind je hier.