Voorbeschouwing op zaterdag: De eerste kampioen?

De zon gaat schijnen en de temperatuur gaat omhoog. Daarnaast zijn er een aantal zeer interessante wedstrijden en bijna alle teams komen in actie. De ingrediënten zijn dus aanwezig om er een mooi voetbalweekend van te maken. We nemen het programma op zaterdag even kort door.

In de tweede klasse A gaat de titelstrijd tussen AFC en AMVJ. Morgen ontmoeten de ploegen elkaar in Amsterdam. Op de derde plek vinden we HFC EDO. De Haarlemmers gaan deze speelronde op bezoek bij OSV. De heenwedstrijd werd door EDO met 4-2 gewonnen, maar OSV is een geduchte tegenstander. Het gat tussen de twee teams bedraagt slechts vier punten. De laatste weken is EDO niet in goede doen. In de laatste drie wedstrijden werd slechts één punt behaald.
Overbos ontvangt op haar sportpark EVC. Overbos presteerde een tijd lang erg goed, maar de laatste weken draait het weer minder. EVC is een directe degradatie concurrent. Een overwinning in Hoofddorp is voor beide teams het enige dat telt. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Zandvoort denkt niet graag terug aan het Paasweekend. Uit twee inhaalduels werd maar één punt gehaald, waardoor Zandvoort eigenlijk geen kans meer maakt op het kampioenschap van de derde klasse B. Het is nu zaak om zoveel mogelijk punten te pakken en hopen op een misstap van koploper Buitenveldert. Laagvlieger CTO ’70 komt morgen op bezoek. Zandvoort kent personele problemen, waardoor Laurens ten Heuvel maar een kleine groep tot zijn beschikking heeft.
De overige wedstrijden zijn JOS/Watergraafsmeer – De Brug, Stormvogels – Arsenal, Koninklijke HFC – Buitenveldert, SCW – Vlug en Vaardig, VVC – Blauw-Wit Beursbengels en ZSGOWMS – IJmuiden. Alle wedstrijden starten om 14.30 uur.

Eindelijk kan het morgen gaan gebeuren voor VEW in de vierde klasse B. De ploeg van Sjoerd Hamann heeft genoeg aan een punt bij HBC om de schaal in ontvangst te mogen nemen. VEW heeft een voorsprong van achttien punten op runner-up VSV. De wedstrijd in Heemstede begint om 15.00 uur.
De strijd om plek twee gaat tussen VSV en UNO. Beide elftallen hebben nu 38 punten. VSV gaat morgen op bezoek bij Jong Hercules, terwijl UNO afreist naar Olympia Haarlem. RAP – Beverwijk, Haarlem-Kennemerland – Hoofddorp, DSS – Bloemendaal en Alliance ’22 – RCH zijn de andere wedstrijden.

De stand en het programma van de tweede klasse A vind je hier.
De stand en het programma van de derde klasse B vind je hier.
De stand en het programma van de vierde klasse B vind je hier.