Voorbeschouwing op zaterdag: Bijltjesdag

Dit weekend gaat de nacompetitie weer verder. Een aantal teams kan zich plaatsen voor de tweede ronde en bij andere teams wordt al duidelijk in welke klasse ze volgend seizoen actief zijn. We nemen het programma op zaterdag kort voor je door.

Voor Zandvoort staat de return tegen EVC op het programma. De wedstrijd in Edam eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor het elftal van Laurens ten Heuvel morgen moet winnen om zich te plaatsen voor de tweede ronde. De eerste wedstrijd liet zien dat Zandvoort zeker niet onder doet tweedeklasser EVC. Het thuisvoordeel zou een beslissende factoor kunnen zijn. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Duintjesveld.

De winnaar van Zandvoort – EVC speelt de volgende ronde tegen de winnaar van het duel tussen VVC en Hellas Sport. De heenwedstrijd werd met 2-3 gewonnen door VVC. Het twee duel begint om 14.30 uur in Nieuw Vennep.

Voor diverse plekken in de derde klasse komen morgen een aantal teams uit onze regio in actie. Hoofddorp moest na loting al een ronde spelen om het morgen in de finaleronde op te mogen nemen tegen De Brug. Of de wedstrijd doorgaat is maar de vraag. We houden je morgen via Twitter op de hoogte.

VSV won vorige week met 0-1 bij Alcmaria Victrix. De Velserbroekers hebben in de return genoeg aan een gelijkspel om te promoveren naar de derde klasse. Kars Lughthart was vorige week de grote man bij VSV met het winnende doelpunt. De wedstrijd bij VSV begint om 14.30 uur.
UNO heeft alles in eigen hand. De vierdeklasser uit Hoofddorp ontvangt morgen in de return Vlug en Vaardig. De wedstrijd vorige week eindigde in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Maarten Slagtveld zal gemotiveerd zijn tegen de derdeklasser. Het zou een primeur voor UNO zijn wanneer de jonge club promoveert naar de derde klasse.

Alle schema’s en eerdere uitslagen van de zaterdag nacompetitie vind je hier.