Programma

Voorbeschouwing op zaterdag: Belangrijke speelronde

Na een weekend met weinig wedstrijden, gaan we deze speelronde weer helemaal los. Op het programma staat een complete speelronde met veel interessante duels. Het einde van de tweede periode is in zicht, dus ieder punt is belangrijk. De kraker in de derde klasse B valt op, maar ook in de vierde klasse valt er genoeg te beleven. We nemen de agenda even kort door.

In vierde klasse B is de strijd om de tweede plek compleet losgebarsten. Nummer twee VSV staat maar zeven punten boven nummer negen RCH. Een nederlaag kan betekenen dat een club drie plekken zakt op de ranglijst. Indien er gewonnen wordt kun je zomaar een aantal plekken stijgen. VSV krijgt morgen bezoek van Haarlem-Kennemerland. Haarlem-Kennemerland vinden we terug op de zesde plek. Indien de Haarlemmers de punten meenemen uit Velserbroek naderen ze de tegenstander van morgen tot een punt.
Op positie twaalf en dertien staan respectievelijk Alliance ’22 en DSS. Beide teams wisten de vorige speelronde te winnen. Er wordt om 16.00 uur afgetrapt op Sportpark Alliance ’22. Hoofddorp – RAP, UNO – RCH, VEW – Beverwijk en Jong-Hercules – Bloemendaal starten om 14.30 uur. De wedstrijd tussen HBC en Olympia Haarlem begint om 15.00 uur.

EDO pakte de laatste wedstrijd drie punten. De Haarlemmers waren een maatje te groot voor Monnickendam. Morgen speelt EDO thuis tegen BOL. Tijdens de heenwedstrijd in september kreeg EDO een 3-0 nederlaag aan de broek. BOL is met een zesde plek op de ranglijst ook een directe concurrent en staan met een punt minder drie plekken lager op de ranglijst in de tweede klasse A. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op het Noordersportpark. De overige wedstrijden zijn DVVA – Marken, Castricum – AFC, OSV – ZOB, Overbos – AMVJ, Reiger Boys – Monnickendam en EVC – HBOK.

We hebben eerder deze week al voorbeschouwd op de kraker in de derde klasse B. Koploper Zandvoort reist naar Nieuw-Vennep om het daar op te nemen tegen nummer drie VVC. Buitenveldert staat met een wedstrijd minder gespeeld tussen deze twee ploegen in. Buitenveldert speelt morgen thuis tegen Stormvogels uit IJmuiden. Stormvogels staat elfde op de ranglijst.
Het zaterdagelftal van Koninklijke HFC gaat op bezoek bij VV IJmuiden. Om 14.30 uur begint de wedstrijd op Sportpark Schoonenberg. De overige wedstrijden zijn CTO 70, De Brug, JOS/Watergraafsmeer – SCW, Blauw-Wit Beursbengels – Arsenal en ZSGOWMS – Vlug en Vaardig.

De stand en het programma van de tweede klasse A vind je hier.
De stand en het programma van de derde klasse B vind je hier.
De stand en het programma van de vierde klasse B vind je hier.