Voorbeschouwing: De vierde klasse D

Door gemiddeld meer dan vier doelpunten per wedstrijd en bijna alleen maar Haarlemse verenigingen in de poule verdient de vierde klasse D regelmatig extra aandacht van ons. Iedere week zijn er meerdere derby’s en komen oud-teamgenoten elkaar tegen. We blikken vooruit op speelronde zeven:

Geel-Wit ’20 – HBC
HBC is de trotse koploper. De eerste zes wedstrijden werden allemaal in winst omgezet en dus wordt HBC als één van de favorieten gezien. Geel-Wit trainer Rocco de Vos noemde HBC een aantal weken geleden ook: “Een stabiele ploeg die altijd bovenin meedoet.” Geel-Wit is de laatste drie wedstrijden ook ongeslagen en staat elfde. HBC scoort van alle teams het meest makkelijk, gemiddeld meer dan vier keer per wedstrijd.

Velsenoord – Spaarnwoude
Velsenoord is één van de verenigingen die niet uit Haarlem komt en is een gevaarlijke outsider. De laatste jaren eindigden de Blauwe Leeuwen altijd in de linker rij. De club uit Velsen-Noord staat tweede en wil het gat met HBC niet te groot laten worden. Spaarnwoude staat op de zevende plek en doet mee in de middenmoot. Vorige week pakte Spaarnwoude een knap punt tegen Schoten.

DSK – Terrasvogels
De laatste weken presteert DSK wisselvallig. Ruime nederlagen worden afgewisseld met overwinningen. De ploeg staat tiende en een overwinning is belangrijk om aansluiting met de middenmoot te behouden. Hetzelfde geldt voor Terrasvogels. Een knappe overwinning bij Alliance ’22 werd voorafgegaan door een teleurstellende nederlaag tegen Geel-Wit ’20. Terrasvogels staat achtste met zeven punten uit zes wedstrijden.RCH DSK - Voetbal in Haarlem

RCH – BSM
De club uit Bennebroek heeft het moeilijk. Met slechts één punt uit vijf wedstrijden vinden we BSM terug op plaats twaalf. De uitwedstrijd tegen RCH is geen makkelijke. RCH staat vierde en scoort vrij makkelijk dit seizoen. Tijdens de vorige speelronde werd DSK met maar liefst 6-2 verslagen. RCH ligt op de loer om de top drie binnen te sluipen.

Schoten – Onze Gezellen
De grootste burenruzie van deze speelronde vindt plaats op Sportpark Vergierdeweg. Vroeger zaten de verenigingen op nog geen vijftig meter afstand van elkaar, waardoor ze elkaar door en door kennen. Schoten is gedegradeerd uit de derde klasse en doet het tot nu toe heel redelijk. De club staat derde na het gelijkspel van vorige week. Onze Gezellen kreeg vorige week op de broek van HBC en wil iets rechtzetten. Onze Gezellen vinden we terug op plaats negen.

DIO – SVIJ
DIO staat dertiende en SVIJ staat veertiende. Een wedstrijd in de kelder van de vierde klasse D dus. De Haarlemmers van DIO speelden vorig jaar al een moeilijk seizoen en daar lijkt dit jaar geen verandering in te komen. De ploeg uit Schalkwijk behaalde slecht één punt uit vijf wedstrijden. SVIJ doet het nog slechter. De club uit IJmuiden heeft nog geen enkel punt en kwam in totaal pas drie keer tot scoren.

Alliance ’22 – DSS
Nog zo’n fijn affiche in de vierde klasse. Alliance ’22 wordt als outsider voor de titel gezien en DSS degradeerde uit de derde klasse en heeft hoge verwachtingen voor dit seizoen. Alliance ’22 vinden we terug op de vijfde plek en DSS op de zesde plek. De verdediging van Alliance ’22 is de minst gepasseerde in de competitie. Een overwinning is voor beide clubs noodzakelijk om enige aansluiting met de top te behouden. De verliezer zakt terug naar de grote groep in het midden.

 

(Foto: Facebook RCH)