Voorbeschouwing: Einde eerste periode komt in zicht

We gaan morgen aan de zevende speelronde beginnen. Enkel de Topklasse speelt dit weekend de negende wedstrijd van dit seizoen. De voorbeschouwing over de vierde klasse D volgt later. Een kort overzicht van het aankomende weekeinde:

Morgen beginnen we om 14.30 uur met de wedstrijd tussen HFC EDO en ZOB in de tweede klasse A. EDO is de laatste weken goed geklommen en staat derde. ZOB doet het ook niet slecht en vinden we terug op de zevende plek met twee punten minder dan de Haarlemmers. In de derde klasse B worden een aantal leuke wedstrijden gespeeld. VVC uit Nieuw Vennep mag bij koploper Buitenveldert op bezoek en Zandvoort gaat naar Blauw-Wit Beursbengels. Koninklijke HFC speelt uit bij ZSGOWMS. Voor IJmuiden en De Brug staat er een thuiswedstrijd op het programma. IJmuiden ontvangt JOS/Watergraafsmeer en De Brug neemt het thuis op tegen Stormvogels.

In de vierde klasse B is Haarlem-Kennemerland de laatste weken weggezakt. Morgen reizen de mannen van René van Marsbergen af naar Jong Hercules in Beverwijk. HBC en Alliance ’22 willen morgen graag weer een overwinning binnenhalen na het onderlinge gelijkspel van vorige week. HBC gaat op bezoek bij Hoofddorp en Alliance ’22 gaat op bezoek in Velserbroek bij VSV. De overige wedstrijden zijn Bloemendaal – Beverwijk, UNO – DSS, VEW – Olympia Haarlem en RCH – RAP.

Koninklijke HFC is de laatste weken goed op dreef in de Topklasse op zondag. Na de duidelijke 4-0 overwinning op JVC Cuijk, mag het team van Pieter Mulders nu op bezoek bij HSC ’21. Mulders: ,,Het kunstgras op HSC ’21 is net een betonvloer en we hebben het daar altijd lastig.” De koninklijke kan dus aan de bak. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt in Haaksbergen.

VSV heeft de laatste vier wedstrijden niet gewonnen. De Veslerbroekers begonnen ijzersterk aan de competitie in de eerste klasse A, maar staan op dit moment negende. Zondag speelt VSV om 14.00 uur tegen AFC ’34 in Alkmaar.

In de tweede klasse A lijkt Velsen onverslaanbaar. Met nog twee wedstrijden te gaan is de eerste periodetitel al binnengehaald. Zondag kan de voorsprong op de concurrenten uitgebreid worden, want de nummer twee Assendelft komt op bezoek. Stormvogels staat achtste en is gastheer voor de wedstrijd tegen West Frisia. Hoofddorp gaat in de tweede klasse B op bezoek bij koploper Legmeervogels.

Olympia Haarlem wil zich revancheren na de 2-0 nederlaag tegen United-DAVO vorige week. Olympia krijgt zondag om 14.00 uur Beverwijk op bezoek in de derde klasse B. United-DAVO speelt uit bij promovendus VVH Velserbroek. De ploeg van Anthony Correia pakte vorige week de eerste driepunter en is hongerig naar meer. Bloemendaal ontvangt HSV uit Heiloo. Bloemendaal en VVH hebben allebei drie punten uit zes wedstrijden behaald. In de derde klasse C staat Zwanenburg inmiddels onderaan. Zwanenburg speelt zondag uit bij koploper AGB. DSOV ontvangt thuis Arsenal.

In de vierde klasse F heeft DIOS nog geen enkel punt. De ploeg uit Nieuw-Vennep trapt om 14.30 uur af tegen Nieuw West United. Waterloo en Vogelenzang zijn allebei lijstaanvoerder geweest dit seizoen. Op dit moment is Nieuw Sloten de sterkste in de vijfde klasse C. De wedstrijden voor zondag zijn Vogelenzang – THB, Heemstede – DEVO ’58, Nieuw Sloten – HYS en OSC – Waterloo.

Over de vierde klasse D volgt een apart artikel. We gaan iets dieper in op deze klasse vanwege de vele derby’s.