Voorarrest verdachte kopschopper met 90 dagen verlengd

Het voorarrest van de 35-jarige Amsterdamse kopschopper die anderhalve week geleden een speler van VVH Velserbroek mishandelde is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank vandaag besloten.

De persvoorlichter van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, Marleen van Fessem, gaf vandaag een update over de stand van zaken aan Voetbal in Haarlem. “Zijn voorarrest is verlengd met 90 dagen. Dat betekent dat de verdachte voorlopig nog vast zit,” aldus Van Fessem.

Het duel tussen de Haarlemse derdeklasser VVH Velserbroek en vijfdeklasser Badhoevedorp liep op 17 september uit de hand. Nadat eerder al was gespuugd en geslagen, liet de spits van Badhoevedorp zich in de voorlaatste minuut gaan. Hij was van mening dat zijn tegenstander een overtreding begin, echter trad de scheidsrechter daar niet tegen op. Als reactie schopte hij het slachtoffer eerst hard tegen de schenen en daarna hard tegen het achterhoofd.

De scheidsrechter stuurde de dader van het veld, waarna hij korte tijd later kon worden aangehouden door een agent in burger. Het slachtoffer werd voor controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een hersenschudding te hebben. Hij kon dezelfde avond nog naar huis.

Politie-Voetbal-in-Haarlem (2)
Foto: ANP