Volwassen Koninklijke HFC heeft geen kind aan Jong Almere City

Koninklijke HFC heeft zich uitstekend hersteld van de onnodige nederlaag van een week eerder. Jong Almere City werd met 3-1 aan de kant gezet. De Haarlemmers hielden het te lang spannend in een eentonig duel, waarin Khalid Tadmine wederom goud waard was.

Met Wessel Boer op de ‘6’ positie, maakte Koninklijke HFC vanaf de eerste minuut het spel. Het wel erg jonge Jong Almere City kwam er amper aan te pas. “We hebben eigenlijk geen minuut het idee gehad dat hier iets te halen viel,” vertelde Ivar van Dinteren na afloop. De trainer van de bezoekers zag zijn elftal al in de tweede minuut op achterstand komen. Daniël van Son gaf uitstekend voor op Khalid Tadmine. De spits scoorde beheerst tegen zijn oud-ploeggenoten.

Jong Almere City stelde er weinig tegenover, maar stond na twaalf minuten spelen wel weer op gelijke hoogte. Sam Krant schoot een vrije trap in de korte hoek. HFC-doelman Tom Boks ging niet vrijuit bij de treffer, maar werd even later gered door Wessel Boer. Boer kopte namelijk vier minuten later op de lat, waarna hij de rebound wel binnen kon schieten: 2-1.

Daarna verzuimde de thuisploeg de wedstrijd in het slot te gooien. Floris van der Linden, Tadmine en invaller Tim van Soest hadden de trekker kunnen overhalen, maar uiteindelijk viel de beslissing pas kort voor het einde. Daniël van Son vond met een bekeken bal bij de tweede paal Tadmine. De goaltjesdief schoot snoeihard de 3-1 tegen de touwen. Wedstrijd beslist en drie nieuwe punten voor de ploeg van trainer Gertjan Tamerus.

“We hebben best veel kansen gecreëerd en weinig tegen gehad. De tweede helft lijkt het alsof het een matte wedstrijd wordt, omdat wij veel op balbezit spelen en zij misschien niet bij machte waren om druk te zetten,” legde de HFC-trainer na afloop uit. “Maar wij hebben een volwassen wedstrijd gespeeld. Ik heb genoeg redenen om tevreden te zijn.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols