Keuken Kampioen Divisie

Volendam dodelijk effectief

Een unieke vissersderby vond vrijdagavond plaats tegen Volendam. Een paar weken geleden haalde Telstar maar liefst 76.000 euro voor goede doelen en een paar weken later speelt het, net als tegenstander Volendam, in regenboogtenues. Dit alles om de LHBTI-gemeenschap een steuntje in de rug te geven. Dat beide kemphanen toevallig dezelfde kledingsponsor hebben, was natuurlijk mooi meegenomen.

Een interessant duel trouwens tussen de ploeg met de minste verliespunten en Telstar dat na drie 1-0 overwinningen op rij zich bewonderenswaardig in de middenmoot heeft genesteld. Kon Telstar wederom ‘’a clean sheet’’ produceren tegen de ambitieuze selectie van Wim Jonk en co die al wekelijks vorm toont? In ieder geval waren de spelers na twee weken rust weer fris en fruitig en konden kleine blessures in die periode genezen. Helaas, de gasten gingen met 1-5 weer terug naar het dorp aan het IJsselmeer.

Andries Jonker kon niet rekenen op de geblesseerde doelman Ronald Koeman jr en liet Abdel el Ouazzane debuteren. De tribunes waren prima gevuld, inclusief een vol, luidruchtig uitvak. Vooral letterlijk veel vuurwerk in een heerlijke entourage. De rivalen schotelden de toeschouwers een sprankelende, aantrekkelijke eerste helft voor. Telstar, zoals gebruikelijk, drong vanaf acquit sterk aan, miste eerst nog wat kansjes maar zag Ozgur Aktas op het kwartier vanuit een corner de verdiende openingstreffer scoren maar zes minuten later al had Volendam plotseling met 1-3 de leiding genomen na twee verdedigende blunders en een 100% buitenspelgoal.

Foto: 1963-pictures.nl

De 1-1 kwam na defensief geklungel en El Kadiri zei dankbaar ‘’ dank je wel’’ , vervolgens was daar natuurlijk Robert Muhren die vanuit buitenspelpositie de 1-2 liet aantekenen en nog geen 60 seconden later liet de debuterende keeper Abdel Elouzzane, na rust viel hij nogal geblesseerd uit, een afstandsschot van de bedrijvige Daryl van Mieghem glippen;1-3. Was Telstar zoveel minder? Absoluut niet maar kreeg een pijnlijk lesje in effectiviteit, zeker toen Robert Muhren wederom toesloeg na een prima solo;1-4.

Na rust hield Volendam gemakkelijk stand. Tien wissels n totaal droegen niet meer bij tot een sprankelende voetbalshow. Alleen invaller Jim Beers smaakte nog het genoegen zijn eerste goal te scoren in het betaald voetbal. Hij kopte raak na een corner waarbij opviel dat niemand aan Velsense kant bij de 2e paal stond. Toch kregen de Witte Leeuwen nog wat mogelijkheden maar gehaast en onzorgvuldig afwerken voorkwam een dragelijke eindscore. Telstar speelde redelijk mee maar kwam te kort tegen een Volendam dat zeker voor de prijzen zal gaan. Geen schande maar tegen defensieve blunders is geen ploeg bestand. Maandag wacht Jong PSV in Eindhoven en wellicht dat daar sportief eerherstel mogelijk zal zijn.

Hans Akkerman
Foto: 1963-pictures.nl