Nacompetitie

Vogelenzang na jaar terug in de vierde klasse

Vogelenzang keert na een jaar afwezigheid terug in de vierde klasse. Door een 2-1 overwinning op Wiron sluit de ploeg van Joop Böckling een vervelend jaar feestelijk af met promotie.

Voor Vogelenzang was het een uiterst vreemd seizoen. Een competitie die eindigde met zes clubs, gestaakte duels, periodes van een maand zonder voetbal en uiteindelijk nacompetitie. Trainer Joop Böckling had er in april zijn buik van vol, maar gister kon hij toch een feestje vieren.

De eerste ronde van de nacompetitie ging de club uit Vogelenzang kansloos ten onder, maar door vrije plekken in de vierde klasse mocht de club een herkansing spelen. Tegen Wiron eindigde de thuiswedstrijd in een 2-2 gelijkspel en dus moest het gister in Den Oever gaan gebeuren.

Vogelenzang - Voetbal in Haarlem
Vogelenzang viert feest na het laatste fluitsignaal. (Foto: VV Wiron)

En dat lukte. Vogelenzang stond tijdens de rust al met 0-2 voor. Pim de Koning opende de score na een assist van Patrick Frumeau. Even later zorgde Nick van Nieuwenhuizen voor de 0-2. In zijn eerste wedstrijd van dit seizoen scoorde hij na een vrije trap van Dick van Harlingen.

Direct na rust kwam Wiron terug in de wedstijd door er 1-2 van te maken. Het werd een aantal keer nog bloedstollend spannend, maar Vogelenzang wist de voorsprong vast te houden. Na de teleurstellende degradatie van vorig jaar is Vogelenzang weer terug in de vierde klasse.

Het complete schema van de zondag nacompetitie vind je hier.