O-23 Cup

Vogelenzang heeft niets in te brengen tegen VVC

In poule B van de ViH O-23 Cup zagen wij nog een debuterend elftal. Vogelenzang was er een jaar tussenuit geweest, maar is zowel in de competitie als in de O-23 weer actief. Er was wel een andere voorstelling gemaakt van het debuut. VVC was oppermachtig en de bezoekers hadden hier niets tegen in te brengen.

Al binnen drie minuten was het duidelijk dat het een lange avond ging worden voor de ploeg van Felix Aerts. VVC kwam al na 1 minuut op voorsprong toen uit een corner de bal tegen de voet van Marco Vaalburg kwam. Twee minuten later verdubbelde Jamil Da-Cruz de voorsprong. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd door de doelman, maar Vaalburg hield overzicht en plantte de bal op het hoofd van Da-Cruz. Ryan Verkuyl kon even later een voorzet van Da-Cruz binnenwerken en Niels Peters tekende voor de 4-0. Vogelenzang kreeg welgeteld 1 kans, maar zoals de hele wedstrijd was er te veel tijd nodig en kwam het hierdoor aan alle kanten te kort.

In het tweede bedrijf duurde het toch zeker 7 minuten voordat Jamil Da-Cruz de 5-0 in de touwen hing. De 6-0 betekende ook direct de eerste hattrick van de avond. Da-Cruz maakte zijn derde maar verliet hierbij ook direct geblesseerd het veld. Na een uur spelen greep de doelman van Vogelenzang, Brian Gorter, alle aandacht op zich. Naast dat hij regelmatig redding bracht op de vele kansen van VVC, stopte hij ook een penalty. Ondanks zijn puike reddingen moest hij toch nog vier keer de bal uit het net pakken. Ryan Verkuyl maakte zijn hattrick compleet door de 7-0 en 8-0 binnen te werken. Julian Lohman en Juskey Prins zorgden ervoor dat de dubbele cijfers op het bord kwamen: 10-0.

“Al waren wij compleet geweest dan hadden we nog steeds verloren, VVC is gewoon een hele goede ploeg. Er valt altijd wel iets te leren uit een wedstrijd, dus ook uit deze wedstrijd zijn we wijzer geworden,” verklaarde Felix Aarts na de wedstrijd.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.