Voetbal in Haarlem Finaledag 2019

Zaterdag 22 juni 2019 streek Voetbal in Haarlem neer op het terrein van HBC in Heemstede. Zoals al drie jaar werden op deze dag drie leuke wedstrijden afgewikkeld. Naast de, op papier, leuke wedstrijden van onder andere de ViH All Stars en de finale van de O-23 Cup waren de weergoden ook in een opperbeste bui.

Om twaalf uur was het aan de jeugd van Bloemendaal en HBC om het bal te openen. Beide clubs hadden de JO-15 beschikbaar gesteld voor deze openingswedstrijd. HBC kon even weerstand bieden maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Bloemendaal en zag een 2-7 score op het bord verschijnen.

ViH AllStars – Oud Haarlem

De ViH All Stars 2019 hebben afgelopen zaterdag een loodzware klus volbracht. De ongeslagen All Star-reeks moest in stand worden gehouden. Dat lukte met een 4-1 overwinning op oud HFC Haarlem ruimschoots. Na een onwennig begin van de wedstrijd, waarin keeper Jan Ziere goed bij de les was, gooiden de regionale sterren de schroom van zich af en begonnen te voetballen. En hoe!

Na een perfecte voorbereiding met daarin drie uitgebreide trainingen, diverse persoonlijke gesprekken, de nodige medische begeleiding, bezoeken aan café ’t Hemeltje, een lunch en een toespraak van een trainersvrouw was het op 22 juni jl zover. De All Stars waren klaar voor hun jaarlijkse optreden.Het hele verslag is te lezen op de site.

Allstars team
Author: Franklin van der ErfCopyright: Franklin van der Erf/Haarlemse Evenementen in Beeld
« 1 van 41 »

HBC O-23 – Olympia Haarlem O-23

Twee geweldige talentenploegen waren overgebleven voor de finale van de ViH onder 23 Cup. De talenten van HBC en Olympia Haarlem bleken de beste uit de regio van 24 teams. Wie zou de derde winnaar van de cup worden? De eerste editie werd gewonnen door United/DAVO en vorig jaar liep Koninklijke HFC als winnaar van het veld.

Het publiek zou een boeiende wedstrijd voorgeschoteld krijgen. De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. Door de goed presterende eerste elftallen liepen de meningen uiteen over wie de cup zou pakken. Het openingsdoelpunt kwam op naam van HBC waardoor er een golf van hoop over het terrein ging, zullen zij deze nu ook nog gaan winnen? HBC leek vastbesloten om dit waar te maken en liep uit tot 3-1. Kansen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien waren er zeker maar werden niet afgemaakt.

Wanneer je zelf de kansen niet maakt is het wachten op een doelpunt aan de andere kant en zo geschiedde. Olympia Haarlem trok de stand weer gelijk tot 3-3. De zanger stond inmiddels klaar om zijn liederen ten gehoren te brengen en de organisatie maakte geen haast omdat de uitreiking pas zou plaats vinden na de te nemen strafschoppen. Vlak voordat arbiter Van der Ploeg voor het laatst op zijn fluit kon blazen was daar toch de beslissing. Olympia Haarlem maakte een geweldige comeback en ging er zo met de cup vandoor.

Hoe dan ook zou er een terechte winnaar komen, een waardig opvolger van Koninklijke HFC. ViH kijkt weer terug op een uiterst geslaagde editie van de Cup en de Finaledag.

Faissal Benhaddi mocht nog de prijs voor topscorer van de regio ontvangen. Uit handen van Brian van den IJssel van Financieel Partners ontving de topscorer een schaal en een bon te besteden bij Soccer Center.