FinaledagViH All Stars

Voetbal in Haarlem All Stars 2019: ongeslagen na 4-1 winst

De ViH All Stars 2019 hebben afgelopen zaterdag een loodzware klus volbracht. De ongeslagen All Star-reeks moest in stand worden gehouden. Dat lukte met een 4-1 overwinning op oud HFC Haarlem ruimschoots. Na een onwennig begin van de wedstrijd, waarin keeper Jan Ziere goed bij de les was, gooiden de regionale sterren de schroom van zich af en begonnen te voetballen. En hoe!

Na een perfecte voorbereiding met daarin drie uitgebreide trainingen, diverse persoonlijke gesprekken, de nodige medische begeleiding, bezoeken aan café ’t Hemeltje, een lunch en een toespraak van een trainersvrouw was het op 22 juni jl zover. De All Stars waren klaar voor hun jaarlijkse optreden.

Het eerste kwartier van deze prestige wedstrijd was in handen van oud HFC Haarlem. Onder leiding van Joop Bockling hanteerden de roodbroeken een gedurfde speelstijl. Met goed combinatie- en gedurfd pressievoetbal werd het de ViH All Stars erg moeilijk gemaakt. Tjeertjes, Berck Beelenkamp en Gungor waren lastig af te stoppen en creëerden een paar mogelijkheden. Dat resulteerde in een paar hachelijke momenten voor het doel van de zekere Jan Ziere. De stand bleef 0-0.

Na de drinkpauze namen de All Stars het heft in handen. Er werd nu volle druk vooruit gespeeld. Het was dan ook ViH-spits Luke Vahle die met een onmogelijke omhaal vlak voor rust de 1-0 op het bord liet zetten. En toen kort na rust Lennaert Stuur, met zijn eerste balcontact, een perfecte lob over doelman Monne van Egmond heen tilde was het met de weerstand gedaan.

Na de doelpunten van Vahle en Stuur gaven de ViH All Stars hun tegenstanders, met alle respect, een voetballesje. De ene na de andere mooie aanval, vaak via Donny Verdam en Bastiaan Scholten, rolde richting het doel van Monne van Egmond. Die hield zich knap staande maar moest toch buigen voor inzetten van Scholten en de grillige spits Yurdakan, 4-0! De 4-1 voor oud HFC Haarlem werd door Sonny ten Hoope tegen de touwen geknald.

Na 70 minuten zuivere speeltijd floot de scheidsrechter deze uitermate sportieve wedstrijd af en konden de 30 helden gezamenlijk een biertje gaan drinken.
Met dank aan Joop Bockling en zijn mannen, en met een groot compliment aan de organisatie, werd het nog erg laat op het HBC-complex. Voor herhaling vatbaar!