Keuken Kampioen Divisie

Vissersderby eindigt onbeslist

Telstar heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet winnend afgesloten. In een tegenvallende vissersderby werd gelijk gespeeld tegen Volendam: 1-1.

Telstar pakte flink uit vrijdagavond. Gratis kibbeling voor de supporters, een secondeloterij en wedstrijdshirts die het publiek in gesmeten werden. Tussen de lijnen was het een stuk minder genieten. Het duurde even voordat de eerste uitgespeelde aanval te noteren viel. Helaas voor Telstar zag Sven van Doorm zijn inzet net naast getikt worden door Volendam doelman Nordin Bakker. De hoekschop die volgde werd over gekopt door Senne Lynen. Na een klein half uur kwam Telstar op voorsprong. Een lange bal werd opgepikt door Terell Ondaan. De aanvaller wist, zoals wel vaker dit seizoen, hier wel raad mee en schoot de 1-0 binnen. Vlak voor het rustsignaal kwam Volendam via Rodney Antwi langszij. Een domper voor de ploeg van Mike Snoei want de eerste helft was duidelijk in het voordeel voor Telstar.

Na de thee zag het publiek een ander spelbeeld. Zeker de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf had Volendam de overhand. Telstar goalie Sven van der Maaten hield met een paar goede reddingen zijn doel verder schoon. De grootste kans voor Volendam was voor Derry John Murkin maar hij zag zijn inzet van dichtbij richting Noordzeekanaal gaan. Telstar speelde slordig. De makkelijkste ballen kwamen niet aan. Voorzetten verdwenen achter de achterlijn. Na een paar omzettingen kreeg de thuisploeg weer wat controle. Tot hele grote kansen leidde dit overigens niet. Ahmad Mendes Moreira schoot hard naast. Volendam zag Van der Maaten nog een paar keer goed redden en terwijl de stadionspeaker de lotnummers van de winnaars van een familiebak kibbeling van De Dolfijn omriep redde Nordin Bakker een punt voor de bezoekers. De doelman redde knap op een schot van Senne Lynen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen