ViH All Stars (9): Daan Siegerist (EDO)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de negende onthulling: Daan Siegerist (EDO)!

Ooit begon Daan Siegerist bij Schoten. Maar nadat hij mee deed aan de Haarlem Talentendagen kreeg hij de kans om zich te bewijzen, en met succes. Vijf jaar later toen Haarlem failliet ging verkaste de verdediger naar AFC. Na drie jaar werd er op de deur geklopt door Barry Tjeertes uit naam van EDO, waar Siegerist tot op heden nog steeds actief is.

Hoogtepunten

Als we vragen naar zijn hoogtepunten noemt Siegerist er direct twee. “Ik speelde met Haarlem tegen Ajax. We speelde 1-1 gelijk. Ik scoorde in de 80ste minuut de gelijkmaker. In de 85ste minuut ging ik richting de kleedkamer met een rode kaart op zak voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Maar we speelde wel gelijk tegen Ajax” kijkt Daan trots terug.

Het andere moment is zijn debuut in het shirt van EDO (zon). “Ik mocht van Roy van der Mije op mijn 18e mijn debuut maken. Ik mocht 20  minuten spelen waarbij ik nog twee goeie kansen kreeg ook. Als A-junior zat ik elke week bij de wedstrijdselectie en promoveerde wij naar de topklasse. In de finale van de nacompetitie wonnen wij met 1-0 voor de ogen van ongeveer 1500 man publiek” aldus Siegerist.

Barry Tjeertes en Roy van der Mije

Naast zijn ouders die altijd voor hem klaarstonden en zijn vader zelfs de trainingen niet oversloeg, zijn er nog twee belangrijk voor zijn carriere geweest. Barry Tjeertes en Roy van der Mije zijn voor Daan belangrijk geweest in zijn voetballoopbaan. Tjeertes haalde de verdediger naar EDO en stak zijn vertrouwen nooit onder stoelen of banken. Ook zorgde Tjeertes ervoor dat hij snel kon aansluiten bij het eerste van EDO waar hij dus uiteindelijk onder Van der Mije zijn debuut mocht maken.

Daan is na Donny Verdam, Luke Vahle, Jasper Wille, Jan Ziere, Tim Sewalt, Sem van der Meer, Jorri van der Aar en Mitchel Geeven de negende geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!