ViH All Stars (5): Tim Sewalt (VSV)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de vijfde onthulling: Tim Sewalt (VSV)!

Sewalt begon op zijn zevende met voetballen in de jeugd bij bij Onze Gezellen. Hier had hij onder andere ViH All Star trainer Otto Berendregt als trainer. Op zijn twaalfde maakte hij de overstap naar VSV. Sindsdien speelt de middenvelder voor de club uit Velserbroek.

Hoogtepunten

Als we vragen naar zijn hoogtepunten was dat de promotie met de A1. ‘Tijdens de winterstop stonden we nog onderaan. Na wat omzettingen en een systeemwissel werd uiteindelijk via de nacompetitie promotie veilig gesteld’. Een ander hoogtepunt was zijn debuut in het eerste elftal op 17 jarige leeftijd. ‘Toentertijd speelde VSV nog in de eerste klasse. Tegenwoordig spelen we in de derde klasse. Twee degradaties achter elkaar mogen we dan gerust het dieptepunt noemen’.

Naar de vraag wie de beste trainer is geweest antwoord Sewalt:’ We hebben veel trainers de afgelopen jaren maar de trainer van dit seizoen, David Zonneveld, is toch wel de beste voor onze groep en tactisch heel sterk.’ 

Welkom Tim!

Tim is na Donny Verdam, Luke Vahle, Jasper Wille en Jan Ziere de vijfde geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!