ViH All Stars (13): Joshua Jansen (Stormvogels)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Dit jaar bij HBC in Heemstede. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de dertiende onthulling: Joshua Jansen (Stormvogels)!

Als 7-jarige begon Jansen zijn carrière bij DSS. Daar doorliep hij de hele jeugdafdeling en op 21-jarige leeftijd kwam er een mooie overstap naar VV Katwijk. Na zeven jaar in Katwijk te hebben gespeeld ging Jansen naar Stormvogels.

Jansen heeft veel mooie hoogtepunten meegemaakt. Zo werd hij met Katwijk algeheel landskampioen amateurs in 2012. “Toen speelden we tegen Achilles ’29 om het landskampioenschap en wonnen met 0-3.  We konden promoveren naar de Jupiler League maar Katwijk wou dat niet. Achilles ’29 werd als verliezend finalist doorgeschoven. We wonnen dat jaar ook de Supercup.” Ook speelde hij met Katwijk wedstrijden tegen AZ. “Bij AZ speelden toen nog El Hamdaoui, Viergever, Dembele etc…”

Als we vragen aan wie hij in zijn carrière veel te danken heeft is hij duidelijk: “Mijn vader. Die ging altijd mee naar Katwijk. Hij was daar clubarts op het moment dat ik daar speelde.”

Welkom Joshua!

Joshua is na Donny Verdam, Luke Vahle, Jasper Wille, Jan Ziere, Tim Sewalt, Sem van der Meer, Jorri van der Aar, Mitchel Geeven, Daan Siegerist, Lennaert Stuur, Faruk Yurdakan en Bart de Bruïne de dertiende geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars? mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Vind hier alles over de Finaledag 2019