ViH All Stars (11): Faruk Yurdakan (HYS)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Dit jaar bij HBC in Heemstede. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de elfde onthulling: Faruk Yurdakan (HYS)!

De 31-jarige Yurdakan begon zijn voetballoopbaan bij DCO. Als B-junior maakte hij na acht jaar in Schalkwijk de overstap naar HFC Haarlem. Na drie seizoenen aan de Jan Gijzenkade (laatste jaar in de selectie) werd hij weggestuurd omdat hij als spits te veel kaarten pakte. Hij stapte over naar EDO. Na zeven jaar het rood-zwart gedragen te hebben volgenden twee seizoen ODIN ’59, twee seizoen Olympia Haarlem en nu is het zijn tweede seizoen bij HYS.

Yurdakan heeft een aantal mooie hoogtepunten mogen meemaken. Als eerste noemt hij de promotie afgelopen seizoen met HYS naar de derde klasse. “Na een lange en zware nacompetitie werd promotie toch nog veilig gesteld”. Het kampioenschap met EDO in de eerste klasse staat ook hoog op het lijstje. Na een spannende finalewedstrijd tegen DEM kroonde EDO zich tot kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse. Als laatste noemt Yurdakan zijn voorselectie voor Turkije O-19. “Ik speelde bij de B-junioren van Haarlem toen ik werd opgeroepen. Toen heb ik even kunnen meespelen met o.a. Arda Turan en Caner Erkin”.

Bij de vraag aan wie hij veel te danken heeft antwoord Yurdakan: “In mijn jeugd vooral aan mijn vader omdat die 90% aanwezig was wanneer ik moest trainen of voetballen. Bij de senioren aan iedereen waar ik samen mee heb gevoetbald en samen mee heb gewerkt”.

Faruk is na Donny Verdam, Luke Vahle, Jasper Wille, Jan Ziere, Tim Sewalt, Sem van der Meer, Jorri van der Aar, Mitchel Geeven, Daan Siegerist en Lennaert Stuur de elfde geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars? mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!