ViH All Star (8): Steve Olfers (HBC)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de achtste onthulling: de enige speler in de regio die gespeeld heeft in de Champions League, Steve Olfers!

Als 7-jarig spelertje van DIO droom je over het spelen in het stadion van Manchester United, Old Trafford. Op 10 december 2008 werd die droom voor Steve Olfers werkelijkheid. Hij speelde met het Deense Aalborg met 2-2 gelijk tegen het machtige United. Na een mooie carrière in Nederland, Denemarken en Azerbeidzjan is hij inmiddels neergestreken in Heemstede. En met trots kunnen wij hem nu presenteren als nieuwe ViH All Star!

De nu 36-jarige in Haarlem geboren Olfers begon dus met voetballen bij DIO, maar stapte later over naar HFC Haarlem. Daar werd hij opgepikt door Feyenoord en maakte hij in 2000 zijn debuut in de hoofdmacht. Zijn verblijf in Rotterdam verliep niet helemaal als gepland en hij werd verhuurd aan Excelsior, RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Na twee seizoenen Sparta koos de verdediger voor Aalborg. In zijn eerste seizoen in Denemarken werd hij kampioen, waardoor hij het tweede seizoen mocht uitkomen in de Champions League. “Dat was echt geweldig. Een hele leuke ervaring,” vertelt hij. Hij speelde tegen Glasgow Rangers, Villareal, Celtic en Manchester United. Hoewel Aalborg een nieuw contract aanbood, was Olfers klaar voor een nieuwe uitdaging.

Hij mocht bij PSV zijn conditie op peil houden en werd even later toegevoegd aan het eerste elftal. Olfers maakte geen minuten in de hoofdmacht van de Eindhovenaren en hij vertrok naar Qabala in Azerbeidzjan. “Echt een avontuur, alles ging anders. Het is daar een andere belevenis in het voetbal. Ik heb daar echt van alles meegemaakt.” Hij speelde daar in twee seizoenen veel wedstrijden, maar legde uiteindelijk een contractverlenging naast zich neer. Via Telstar, kwam hij vorig seizoen bij Olympia Haarlem terecht en dit seizoen speelt hij in de vierde klasse bij HBC. Naast leider van de Heemsteedse defensie, is hij trainer van het tweede elftal en de J-O13.

Steve is na Maarten Wels, Gerard van Rossum, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de achtste speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Foto: Voetbal in Haarlem